Muzika
muzika/11.04.2023.

Praznik nezavisnih prodavnica ploča

muzika
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Record Store Day (RSD) biće održan u subotu, 22. aprila od 12 do 18 časova u Čumićevom sokačetu u organizaciji izdavačke kuće Mascom i Paralel – Beogradskog festivala subkulture.

Nastao sa ciljem da proslavi i javnosti predstavi veliki broj nezavisnih prodavnica širom sveta Dan prodavnica ploča se obeležava svake treće subote u aprilu. RSD je svojevrsan praznik muzike jer se tog dana u gradovima širom sveta organizuju koncerti, susreti sa umetnicima, organizuju se berze ploča.

Kao specifična proslava muzike, ploča i pop kulture i ovogodišnji Dan prodavnice ploča sedmi put za redom obeležiće besplatan program pod vedrim ispred MASCOMSTORE radnje u Čumiću. Tri koncerta uživo, velika berza ploča i specijalni deo "poznati puštaju ploče" biće održani u centralnom delu Čumićevog sokačeta.

Foto: Isidora Everts

Ekskluzivitet ovog događaja predstavljaju i specijalna Record Store Day izdanja na vinilu. Oficijalni organizatori događaja prepoznali su Mascom kao strateškog partnera iz Srbije pa je ova kuća pripremila dva posebna RSD izdanja.

To će biti povratnički album Novo doba" legendarnog novosadskog benda Ritam nereda. Istog dana, Mascom će objaviti i album Roots", Nemanje Radulovića na vinilu.

Nemanja Radulović, Roots

Ovogodišnju RSD ekskluzivu predstavlja i vest da je ambasador za 2023. godinu Nemanja Kojić Kojot, frontmen sastava Eyesburn, koji će, nakon duže pauze, nastupiti i uživo pred publikom u Čumiću.

Pored dugo očekivanog nastupa doajena scene Eyesburn u kompletnom sastavu, koncerte će održati i Keni nije mrtav, aktuelna mlada tročlana gitarska atrakcija, kao i novosadski sastav Nemi pesnik.

Kada je reč o programu "poznati puštaju ploče" svoju omiljenu ploču će zavrteti, između ostalih, i Bane Sanšajn (Sunshine), Vuča (ex Darkvud Dub), Miloš Vlalukin, Stefan Arsenijević, Branko Rosić, Katarina Epštajn, Oblakoder, Mali Iv, Ana Kalaba i još brojna lica naše muzičke i kulturne scene.

Na velikoj berzi ploča na otvorenom učestvuju kolekcionari iz cele Srbije, sa svojim najboljim i raritetnim izdanjima.


PROČITAJTE I:

POČINJE DIGITALNA ERA MILANSKE SKALE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.