Muzika
muzika/11.10.2018.

Počinje Indirekt Showcase festival

muzika
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Na četvrtom po redu, dvodnevnom, Indirekt Showcase festivalu, 12. i 13. oktobra koji će se održati u klubu Stari Bitef-Soul Society, nastupiće šest inostranih i domaćih autorskih nezavisnih sastava.

Indirekt Showcase je festival koji okuplja brojne novinare, muzičke producente, menadžere, muzičke autore i autorke, publiku, koji se tokom festivala, koncertnih aktivnosti i tribina, upoznaju i dele ideje, zasnivaju konekcije i otpočinju saradnje.

Prvog dana će sa bine pleniti tri benda: Bullet for a Badman (RS) jedan od retkih afrobit-jazz sastava iz Beograda, koji već godinama unazad proširuju svoj autorski material, gradeći sve značajniji status na muzičkoj sceni. Publici su poznati i pod imenom Metak za zlikovca.

Vera Jonas (HU) mađarska kantautorka sa svojim muzičkim projektom, prepoznatljiva po svom art/pop senzibilitetu, tekstovima na engleskom jeziku i pesmama koje je radila za HBO filmsku produkciju. Vera po prvi put dolazi u Beograd, i preporučujemo njen nasup kao nezaobilazan.

IVATU (RUS) ruski trip-hop-wave bend, trojac sa ženskim vokalom koji će vas ostaviti bez teksta i vratiti u Evropu 80ih i 90ih godina 20. veka.

Drugog dana će nastupiti još tri fantastična benda: Passed (HU) electro pop bend sa ženskim vokalom, nastao u Budimpešti 2014. godine, od kada konstantno stvara muziku, privlači pažnju publike na mnogim evropskim festivalima i youtube-u. Velika su koncertna preporuka.


PROČITAJTE JOŠ:

EKSKLUZIVNI INTERVJU -HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2

MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU


Drugi sastav je Ichabod (HR), the Beatles like bend iz Karlovca u Hrvatskoj, kantautorski brit pop-rock jako inspirisan radom John Lennona. Bend zaista neverovatno zvuči i perceptivno pomera publiku u neku koncertnu dvoranu u Liverpulu. Ne propustite Ichabod!

Treći ali – najlepše se ostavlja za kraj: Dingospo Dali (RS) beogradski new wave sastav koji predvodi Sandra Vidojević, bend jakog autorskog i energetskog pečata, koncertni bend koji je ove godine i objavio svoj dugopripremani album prvenac: Sve dok mislim da je ovo drugi svet. Dingospo Dali će vas pomeriti iz svakodnevice i povesti da plešete uz njihove jake ritmove.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box