Muzika
muzika/17.01.2020.

Operska radionica u UK Parabrod

muzika
  • Operosa
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaOperski i festival klasične muzike Operosa zajedno sa evropskom mrežom operskih akademija - ENOA, realizovaće opersku radionicu "Savremene interpretacije sa Rodulom Gitanou", koja će biti održana od 20. do 24.  januara u UK Stari grad (Parobrod). 

Polaznici će od operske rediteljke Rodulom Gaitanou saznati kako priča u današnjem kontekstu može promeniti način na koji gledamo na konvencionalne repertoarske opere. 

Rodula Gaitanou je međunarodna operska rediteljka, rođena u Atini, usavršavala se u Parizu, a trenutno boravi u Londonu. Ona će, zajedno sa polaznicima radionice, raditi na vođenju aktivnih diskusija i kreiranju alata u daljim savremenim interpretacijama. 

Rodula će boraviti u Beogradu kako bi održala audiciju za umetničku podelu opere Rigoletto, koju režira za premijerno izvođenje u okviru Operosa Montenegro Opera Festivala, u avgustu u Herceg Novom. 

Poslednjeg dana radionice, 24. januara biće održan Dan otvorenih vrata (15 - 17h), na kojem će svi zainteresovani čuti više o ovoj temi. Ovo je takođe odlična prilika za umrežavanje, a organizatori pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže. Ulaz je slobodan.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


PROČITAJTE I:

RASKOŠAN GLAS TAMARE JOKIĆ U KARNEGI HOLU


PREDLAŽEMO I:

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.