Muzika
muzika/18.02.2019.

Odlazak Šabana Šaulića

muzika
  • Printscreen / YouTube
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević uputio je telegram saučešća povodom smrti pevača narodne muzike Šabana Šaulića, koji je stradao 17. februara u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

“Šaulića bi njegov glas raskošnih boja i raspona, kao i lična harizma, proslavili u svakoj pevačkoj disciplini. Sudbina ga je pozvala da caruje u žanru u kome je tokom decenija brojnim poklonicima darivao pregršt trenutaka plemenite sete i radosti”, naveo je Vukosavljević u telegramu saučešća koji je u ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime uputio Šaulićevoj porodici, prijateljima i poštovaocima.

Odlaskom Šaulića, kako je ocenio ministar, “srpska popularna muzika i kultura ostale su bez dela svoje duše i prepoznatljive topline njegovog nesvakidašnjeg talenta”, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Šaulić je bio muzičar i producent, a u toku karijere u medijima i od publike je dobio nadimak „kralj narodne muzike”.

Rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Živeo je i radio u Beogradu. 


PROČITAJTE I:

SPOT I PESMA POSVEĆENI NEBOJŠI GLOGOVCU

MILICA GLOGOVAC - KOJE JE BOJE BOL?


Prvi album Šabana Šaulića izašao je 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Godine 1985. Rade Vučković napisao je pesmu „Gordana” koju je Šaban posvetio svojoj supruzi.

Pesme „Dođi da ostarimo zajedno” i „Dva galeba bela” smatraju se jednim od najboljih ikad otpevanih narodnih pesama.

Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i „Uvenuće narcis beli”, „Sine”, „Danima te čekam”, „Snežana”, „Odlaziš, odlaziš”, „Pozn'o bih te međ' hiljadu žena” i druge.

Pojavio se u filmu „Sok od šljiva” 1981. godine.

Održao je brojne koncerte i nastupe u zemlji i regionu a koncertom u Beogradskoj areni 6. oktobra 2018. godine obeležio je predeset godina karijere.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box