Muzika
muzika/29.05.2019.

Nova Steinway sezona na Kolarcu

muzika
  • Pixabay
Autor fotografije:

Kaleidoskop media 

Beogradska publika imaće prilike da čuje Andreja Gugnina, Borisa Berezovskog, Denisa Kozuhina i Fazila Saja u okviru nove koncertne sezone STEINWAY & SONS u Kolarčevoj zadužbini, jedinstvenog ciklusa koji predstavlja najznačajnije pijaniste današnjice. 

Nakon uspešno organizovane prve sezone, odličnog prijema publike i velike zainteresovanosti medija, organizator Piano land zadržao je početni koncept da publici u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine predstavi eminentna imena svetskog pijanizma, kao i da promoviše Steinway & Sons instrument, jedinstven po svojoj izuzetnosti kvaliteta.

Andrej GUGNIN, ruski pijanista za koga kritičari kažu da je jedan od najuzbudljivijih pijanista svoje generacije, nosilac prvih nagrada na prestižnim takmičenjima Gina Bahauer i Sidnej. Premijerno će beogradskoj publici predstaviti sonate Betovena i Šuberta. Koncert je zakazan za subotu, 5. oktobar 2019. godine.

Boris BEREZOVSKI, proslavljeni pijanista, ljubimac beogradske publike postavio je sebi novi izazov - nastupe sa orkestrima ali bez dirigenta. Ovo nije neobično kada su u pitanju koncerti iz perioda baroka i ranog klasicizma ali je svakako kuriozitet kada su na repertoaru koncerti Šostakovića i Šopena. Uz orkestar Muzikon, najavljujemo uzbudljivo i izazovno muzičko veče 9. decembra 2019. godine.

Denis KOZUHIN, ekskluzivni umetnik sa Steinway Artist liste, svoju pripadnost ovom brendu objašnjava sledećim rečima: Svaki klavir ima svoju jedinstvenu i posebnu melodiju. To je glas kojim pijanisti komuniciarju sa svetom. Glas Denisa Kozuhina će se čuti u tumačenju dela Betovena, Šuberta, Griga i Ravela u subotu, 22. februara 2020. godine.

Fazil SAJ, uvek intrigantan pijanista, koji će publici za završetak koncertne sezone predstaviti  koncert koji je zapravo mali "okršaj" u tumačenju dela Betovena i Fazila Saja. Pod nazivom Betoven vs Saj, očekuje nas Fazil Saj i njegovo tumačenje Hamer sonate kao i njegovog  pravog autorskog hita, Troy sonate. Koncert je zakazan za ponedeljak, 13. april 2020. godine.

Kompleti ulaznica po ceni od 7.000 dinara su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine.


PROČITAJTE I:

NAJAVLJEN 35. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.