Muzika
muzika/30.08.2021.

Nick Cave&The Bad Seeds: Novi singl Vortex

muzika
  • Gosha Rubchinskiy
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Gosha Rubchinskiy

 

Nick Cave & The Bad Seeds, prvi hedlajneri EXIT festivala 2022, predstavili su "Vortex", singl koji će se pojaviti na njihovom albumu „B-Sides & Rarities Part II" najavljenom za 22. oktobar. 

Dosad neobjavljenu pesmu snimili su još davne 2006. Cave, Warren Ellis, Martyn Casey i Jim Sclavunos, ali dugo nisu mogli da odluče hoće li je pripisati Grindermanu ili Bad Seedsima. Album „B-Sides & Rarities Part II" donosi 27 retkih i neobjavljenih pesama iz razdoblja od 2007. do 2020., a kompilaciju su napravili Cave i Ellis. „Uvek sam voleo 'B-Sides & Rarities' više od ijednog našeg albuma. Ovo je jedino izdanje koje sam želeo slušati. Čini se opuštenije, na mestima čak i besmisleno, ali s lepim pesmama", izjavio je Nick Cave.

Veliki Nick Cave i njegovi The Bad Seeds prvi su potvrđeni hedlajneri 21. izdanja EXIT festivala, koji će biti održan od 7. do 10. jula 2022. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi. Jedan od najoriginalnijih i najuticajnijih bendova na svetu, predvođen neuništivim rok propovednikom zagrmeće sa glavne bine festivala u petak, 8. jula i, nakon nezaboravnog nastupa grupe The Cure, nastaviti niz gostovanja istorijskih gitarističkih imena na Exitu.

Jednodnevne ulaznice za petak, 8. jul, kada nastupa Nick Cave već su u prodaji. Od 3. septembra 2021. kreće redovna prodaja jednodnevnih i četvorodnevnih ulaznica za EXIT festival 2022. 


PROČITAJTE I:

NICK CAVE&BAD SEEDS NA EXIT-U 2022!


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.