Muzika
muzika/2.06.2023.

Nemanja Radulović: Koncert na Tašmajdanu

muzika
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Belkisa Abdulović

 

Naš čuveni violinista, proslavljen širom sveta, Nemanja Radulović održaće koncert na  Stadionu Tašmajdan, 3. jula 2023. godine. Zajedno sa svojim kamernim ansamblom "Double Sens" Nemanja će izvesti numere sa novog albuma "Roots" (Koreni).

Na susretu sa novinarima u Konaku kneginje Ljubice u Beogradu Nemanja Radulović je izjavio da ga novi nastup u Srbiji vezuje za aktuelnu turneju i projekat Roots, koji su članovi ansambla veoma voleli da rade u procesu stvaranja.

Nemanja Radulović je na albumu učestvovao i kao aranžer sa kolegom Aleksandrom Sedlarom.

- Volim da mi repertoar bude raznolik kada pravim plan za predstojeću sezonu, ili dok snimam albume. Potrebno mi je da kompozicije imaju neku zajedničku tematiku i koncept. Album "Roots" je bila ideja rođena u doba pandemije korona virusa, kad su ljudi bili zatvoreni, i nisu mogli nigde da putuju. Onda mi je prijalo da slušam muziku iz celog sveta. Kolege i ja smo želeli publici da iskažemo kako smo se osećali u tom periodu. Kao rezultat toga je stvoren album "Koreni", kaže Nemanja Radulović.

Na albumu "Koreni" (Warner Classics), između ostalih, nalaze se  kompozicije: "Što te nema" pevačice Jadranke Stojaković,  "Hommage" (omaž) Aleksandru Šišiću, "Đelem, Đelem", "Makedonsko devojče", "King David“, "Mambo", "Moscow Night", "The Butterfly Lovers", "Indifference", i druge. 

Koncert je u organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF, a ulaznice se mogu nabaviti onlajn na eFinity.rs, kao i na prodajnim mestima eFinity (Štark Arena, TC Rajićeva).


PROČITAJTE I:

GALA KONCERT ZUBINA MEHTE

PREMIJERA: PARLA PIU PIANO TAMARE RAĐENOVIĆ


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.