Muzika
moja-kafica
moja-kafica
muzika/21.02.2019.

Mudroslovlje u Filharmoniji

muzika
  • Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Prvi put pod dirigentskom palicom Lija Mekfola, Beogradska filharmonija nastupa zajedno sa violistom Sašom Mirkovićem, u petak 22. februara (Kolarac, 20h). Solista će izvesti „Godišnja doba”, delo koje mu je posvetila kompozitorka Dragana Jovanović, a na programu su još kompozicije Mendelsona i Elgara.


Po mišljenju domaćih kritičara, “najbolji srpski violista” i “harizmatični umetnik prepun entuzijazma”, Saša Mirković je aktivan kao solista, kamerni i orkestarski muzičar, kao pedagog i organizator muzičkog života. Mirković je i jedan od umetnika koji sa radošću izvodi dela Dragane Jovanović, kako u Srbiji tako i u inostranstvu, a sa Beogradskom filharmonijom sviraće njena “Godišnja doba” za solo violu, gudački orkestar, električno čembalo i harfu. Iako naslovom asociraju na istoimeno Vivaldijevo ostvarenje, ona donose potpuno drugačiji izraz i mešavinu različitih stilova.


PROČITAJTE I: 

EKSKLUZIVNI INTERVJU -HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2

MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU


Filharmonijski orkestar prvi put predvodi dirigent mlađe generacije Lijo Mekfol, čiji se orkestarski repertoar kreće od klasične do savremene muzike, kao i u sferi opere. Treći koncert iz ciklusa Mudroslovlje, otvara „Lepa Meluzina“ Feliksa Mendelsona koji se smatra najvećim muzičkim vunderkindom nakon Mocarta. Program zatvara muzička mozgalica „Enigma varijacije“ Edvarda Elgara, prava zagonetka u kojoj se skriva muzički kriptogram. 

Sto ulaznica za stajanje biće dostupno sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.


PROČITAJTE JOŠ:

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.