Muzika
muzika/6.09.2019.

Miško Plavi Trio i Vasil na Kolarcu

muzika
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaPromotivni koncert povodom izlaska novog CD-a „1000 Osmeha” benda Miško Plavi Trio sa Vasilom Hadžimanovim i Džonijem Dunkićem biće održan 21. septembra od 20 časova u Kolarčevoj zadužbini. 

Gosti na koncertu su Ana Stanić i Miroslav Tovirac. Kroz svoje bogate muzičke karijere članovi benda Miško Plavi Trio stvorili su autentičan muzički izraz, sublimirajući više stilova u snažan i emotivan autorski rezultat, svirajući kombinaciju klasične, džez i mediteranske muzike, a istovremeno lucidno koristeći elemente soul, fank, rege i world music uticaja, sa naglašenim uplivom balkanskog folklora u pojedinim numerama.

U recenziji o CD „1000 Osmeha Dragutin Matošević je naveo: „Miško Plavi Trio na ovom izdanju svira neku „lakšu“ formu jazza, prijemčivu i onima koji baš ne preferiraju taj muzički stil, a i onima kojima jazz kola venama. Ovim izdanjem bend nas vodi svetskim muzičkim prostranstvima. Muzika je, kako netko reče, lijek od svake depresije. Ova muzika, bez dvojbe, liječi“.

Miško Plavi je multiinstrumentalista koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista sarađujući sa bendovima: Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika...

Poslednjih godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio i značajnu svetsku karijeru. Od 2000. godine izvodi program „Music Around the World“ sa kojim je odžao više od 100 koncerata u Japanu gde je objavio i album „Istok ljubi zapad“. Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

Vasil Hadžimanov je velika muzička zvezda. Školovao se na čuvenom Berklee koledžu u Americi. Nastupa sa najpoznatijim umetnicima svetske i regionalne muzičke scene.

Srđan Dunkić Johnny jedan je od najtraženijih studijskih muzičara u zemlji. Karijeru je počeo već kao dvanaestogodišnjak. Nastupao je i snimao sa mnogim poznatim muzičarima i grupama. Njegov stil sviranja karakteriše visok tehnički nivo i virtuoznost.


PROČITAJTE I:

KOMODIFIKACIJA VUDSTOKA
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.