Muzika
moja-kafica
moja-kafica
muzika/1.11.2019.

Milan Mladenović memorijalni koncert

muzika
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaGodišnjicu smrti Milana Mladenovića "Deca iz vode" će ove godine obeležiti velikim memorijalnim koncertom "Kao da je bilo pre 25 godina", a 5. novembra od 20 časova u SubBeernom centru, pored njih, sećanje na Milana probudiće Tanja Jovićević, Mikica Stefanović i bend Lagana sreda.

Tog 5. novembra 1994. godine u Beogradu prestalo je da kuca srce Milana Mladenovića, muzičara, pevača, pesnika i umetnika koji je svojim pesmama u nekoliko grupa i projekata ostavio neizbrisiv trag u muzici ex-yu prostora.

"I 25 godina kasnije u Beogradu živi sećanje na njega i tim povodom okupljamo se da još jednom odamo poštovanje njegovom liku i delu" kažu Deca iz vode i pozivaju vas da se uz Milanovu muziku i sa sjajnim gostima prisetimo jednog od najznačajnijih autora na ovim prostorima:

„Ove godine program nosi naziv "Kao da je bilo pre 25 godina" jer za sve nas koji i dalje aktivno to slušamo, sviramo, pevamo je to "kao" da se desilo. Jer on živi kroz sve one koji i dalje deluju i stvaraju inspirisani njegovim likom i delom."

Ovo će biti sedmi tradicionalni beogradski novembarski koncert koji "Deca iz vode" priređuju u Beogradu. Na koncertu u SubBeernom centru kao specijalni gost nastupiće Tanja Jovićević, nekadašnji frontmen grupe Oktobar 1864 i prateći vokal u EKV-u na poslednja tri studijska albuma i nekoliko turneja.


PROČITAJTE I:

MILAN MLADENOVIĆ - KAO DA JE BILO NEKAD


U programu će učestvovati i Milan Mikica Stefanović, Milanov drug iz tinejdžerskih dana. Njih dvojica su se 70ih godina kao dva dečaka sa akustičnim gitarama upoznali, družili i svirali a kasnije osnovali prvi bend pod nazivom "Limunovo drvo". Mikica će zajedno sa Dejanom Hasečićem (Čovek Vuk, ex Block Out) na gitari odsvirati nekoliko pesama a na svoju želju kao bonus odsviraće i pesmu "Geto"'- Katarina II i jednu sa poslednjeg Milanog albuma "Angels Breath".

Period početka 80-ih kad je Milan sa Kojom i VD-om imao bend pod nazivom "Šarlo Akrobata" se smatra prekretnicom u zvuku i aranžmanima u rok muzici na ex-yu prostoru. Učešće na kompilaciji "Paket Aranžman" a zatim jedan album "Bistriji ili tuplji čovek biva kad" koji je po kritičarima i dalje jedan od nakvalitetnijih rok albuma ikada, su ostavila jak utisak i obeležila period pod nazivom novi talas/val. Pesme "Niko kao ja", "Ona se budi" odsviraće "Lagana Sreda", pobednik ovogodišnjeg Bunt Rock Mastersa prestižnog takmičenja novih bendova.

Nosioci programa su muzičari koji aktivno deluju u okviru udruženja "Deca iz vode" kao istoimeni bend i koji će napraviti presek svih studijskih i live albuma koje je Milan uradio sa grupom Katarina II i EKV od 1984-1993 godine.


PROČITAJTE JOŠ:

SONJA SAVIĆ - ŠARLO TE GLEDA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.