Muzika
muzika/5.07.2022.

Kula Beograd u znaku Marize i Bočelija

muzika
  • Wikimedia Commons/Andrija12345678
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Belgrade River Fest

 

U susret koncertima koji će biti održani na predstojećem Belgrade River Fest-u 22. i 23. jula, proteklog vikenda na fasadi Kule Beograd, najviše zgrade ovog dela sveta, na 168 metara visine projektovane su animirane fotografije svetski poznatih umetnika Andree Bočelija i Marize.

Za manje od tri nedelje, Beograd će ugostiti najvoljenijeg tenora sveta i fado divu, koji će koncerte održati u koncertnoj dvorani na otvorenom, na obali reke Save.

Posebna i ekskluzivna lokacija, na platou Geozavoda, zgrade koja je arhitektonski biser Beograda, govori o posebnosti ovog događaja koji pretenduje da Beograd i Srbiju pozicionira najviše na kulturnoj mapi Evrope i sveta. Nova scena koja će ugostiti Andreu Bočelija i Marizu nastala je sa vizijom da se velikani svetske muzike predstave u ambijentu koji još nije viđen.Bočeli, za koga kažu da je „glas anđela“ i koji svakim novim koncertom pomera granice svetske produkcije, nastupiće 22. jula na Belgrade River Fest-u u pratnji Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije, sa posebno osmišljenim programom za ovu priliku, koji će objediniti njegove najveće hitove i dobro poznate kompozicije klasične muzike.

Druge večeri festivala, koji se održava u Beogradu na vodi, najavljen je koncert fado dive Marize, čija muzika izaziva najdublje emocije, a svaki njen pokret na sceni osvaja i zavodi. 

A o tradiciji pevanja i življenja fado muzike u Portugalu pročitajte u ekskluzivnom intervjuu koji je Mariza dala za naš magazin. Integralni intervju možete pročitati OVDE.Iako je u Beogradu nastupala već šest puta, ovaj njen koncert biće poseban po vrhunskim scenskim i produkcijskim uslovima, koji će publici omogućiti poseban užitak i novi doživljaj svetski poznate umetnice. „Rosa branca“, „Meu fado Meu“, „Gente de Minha Terra“ samo su neki od fado hitova kojima će Mariza u Beogradu ugrejati srca publike i učiniti da 23. jul zauvek ostane u sećanju svih onih koji te večeri budu deo Belgrade River Fest-a.

Koncertnu dvoranu na otvorenom činiće masivna scena „naslonjena“ na Sava Promenadu, a sva mesta u gledalištu biće sedeća i raspoređena u četiri zone: Bronze, Silver, Gold i Diamond.


PROČITAJTE I: 

BETOVEN - 250 GODINA OD ROĐENJA GENIJA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
User
BG_60
10.07.2022.

Ružnjikavu kulu, u gradu poznatiju kao kulu Malograđanku, uporno guraju u kulturni milje Beograda, kao i po mnogo čemu sporan prostor Beograda na vodi. Kulturno-mafijaška simbioza...