Muzika
muzika/19.02.2020.

Ksenija Milošević sa Filharmonijom

muzika
  • Marko Đoković
Autor fotografije:
Kaleidoskop media Posebno veče u Beogradskoj filharmoniji biće u petak 21. februara jer kao solistkinja nastupa filharmoničarka Ksenija Milošević, a debi ima mlada dirigentska zvezda Gregor Majerhofer (Kolarac, 20č). Violinistkinja izvodi Hristićevu „Simfonijsku fantaziju“, a na programu su još dela Sibelijusa, Šumana i Berija. 

Ksenija Milošević je članica orkestra više od 20 godina. Iz poznate muzičke porodice čije se karijere vezuju za Beogradsku filharmoniju, violinu svira od svoje četvrte godine i aktivna je na brojnim muzičkim poljima. Uz podršku svojih kolega izvodi “Simfonijsku fantaziju” Stevana Hristića, jednog od osnivača i prvog šefa dirigenta Beogradske filharmonije koji je svojom sveukupnom delatnošću dao ogroman doprinos razvoju srpske muzike u prvoj polovini XX veka. 

Ksenija Milošević / Foto: Marko Đoković

Mladi dirigent Gregor Majerhofer autentična je ličnost na svetskoj muzičkoj sceni. Ovaj dirigent, kompozitor i pijanista trenutno je asistent dirigenta Berlinske filharmonije, a studirao je na Džulijardu kod čuvenog Alana Gilberta, nekadašnjeg šefa Njujorške filharmonije. Njegov kompozitorski opus posebno obeležava posvećenost ekologiji, te se u Majerhoferova dela ubraja i “Koncert za insekte i orkestar”. 

Gregor Majerhofer / Foto: Urban Ruth

Predvodi Beogradsku filharmoniju prvi put i to u izvođenju raznovrsnog repertoara. Koncert otvara “Tužni valcer”, Jana Sibelijusa, nakon Hrsitićevog dela publika će čuti Šumanovu Manfred uvertiru, a “Interpretacija” Lučana Berio zatvara program iz ciklusa “#Brat Betoven”. 

Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


PROČITAJTE I:

POČELA JE PRODAJA KARATA ZA NAJUZBUDLJIVIJI MUZIČKI DOGAĐAJ SEZONE - PROLEĆNA MAGIJA OPERE NA KOLARCU


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.