Muzika
muzika/13.10.2020.

Koncert Električnog orgazma ipak 2021.

muzika
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaKoncertna proslava 40 godina Električnog orgazma najavljena za 29. oktobar ove godine ipak se pomera za 24. april 2021. Mesto ostaje isto - Kombank dvorana, Beograd.

Budući da usled uvedenih mera nema uslova da se proslava 40 godina Orgazma održi u punom sjaju, kako je isplanirano za obeležavanje ovog značajnog jubileja najdugovečnijeg beogradskog novotalasnog benda, koncert se odlaže do proleća 2021. 

Duh zajedništva koji Orgazam neguje pune četiri decenije nije moguće u potpunosti doživeti na nekoliko ,,distanciranih" koncerata, kako bi jedino bilo moguće u ovom trenutku, te se koncert pomera za 24. april.

U januaru, davne 1980. godine nastao je jedan od divova našeg rokenrol neba, grupa Električni orgazam. U godini obeležavanja 40. rođendana beogradskog sastava, u Kombank dvorani će biti održan slavljenički koncert. U aprilu 2021. godine Gile i ekipa će pred svojom vernom publikom rekapitulirati 40 godina Orgazma, što je i slogan koncerta.

Električni orgazam je dugačkim stažom i svojim kvalitetom odavno zaslužio kultni status na prostoru bivše Jugoslavije. Sastav je oformljen početkom te po mnogome značajne 1980. godine. Predvođeni devetneastogodišnjim Srđanom Gojkovićem Giletom su za samo nekoliko meseci doživeli veliku popularnost. Naredne godine sa grupama Idoli i Šarlo Akrobata učestvuju u jednom od najznačajnih albuma u istoriji domaće muzike nazvanim Paket aranžman i tako započinju novi muzički pravac, takozvani “novi talas”. Ostvarivši uspeh sa tim izdanjem u naredne tri godine izdaju četiri sudijska i jedan živi album i njima se visoko poziciniraju na rok sceni tadašnje države.

Kroz Električni orgazam je tokom prethodne četiri decenije prošlo mnogo članova. ali su se ipak odupreli svim promenama, pa i vremenu te su i dalje odani karakterističnom, tvrdom zvuku. Iza sebe imaju dvocifreni broj snimljenih ploča i sijaset hitova za sva vremena kao što su ‘Zlatni papagaj’, ‘Debela devojka’, ‘Ja sam težak kao konj’, ‘Kapetan Esid’, ‘Bejbi, ti nisi tu’,Da si tako jaka’.

Danas sa titulom najdugovečnije beogradske novotalasne grupe održavaju sećanje na najkvalitetniji period ovdašnje muzičke scene. Stari zvuk ‘eks-ju’ roka će starijoj publici sigurno probuditi nostalgiju i prisetiti ih na neka prošla vremena, dok će omladini približiti duh starog dobrog zvuka.


PROČITAJTE I:

SRĐAN GOJKOVIĆ GILE: NEMA BOLJEG POSLA NA PLANETI OD ROKENROLA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.