Muzika
moja-kafica
moja-kafica
muzika/21.04.2021.

Koncert Avišaj Koen Trija uživo u Beogradu

muzika
  • Oksana Skendžić
  • Oksana Skendžić
  • Oksana Skendžić
  • Oksana Skendžić
  • Oksana Skendžić
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Oksana Skendžić

 

U organizaciji Doma omladine Beograda i Beogradskog džez festivala (BDŽF), u Beograd konačno ponovo stiže čuveni izraelski kontrabasista Avišaj Koen, koji će sa svojim triom održati koncert u petak, 23. aprila od 19 časova u Kombank dvorani, u susret predstojećem Svetskom danu džeza.

Koncert će biti Koenov treći nastup u Beogradu, ali i treći pokušaj od početka pandemije koronavirusa da ovaj izuzetni umetnik održi koncert sa Triom u glavnom gradu - prvobitno je bio najavljen za april, a potom za decembar 2020. godine, kao BDŽF program plus. Oba puta je odložen zbog nepovoljnih epidemioloških okolnosti i poteškoća sa međunarodnim putovanjima. Koncert jednog od svetskih džez miljenika biće i prvi strani koncert u Beogradu posle decembarskih gostovanja na Beogradskom džez festivalu!

Izraelski kontrabasista, pevač i kompozitor Avišaj Koen (1970, Kabri, Izrael) spada među džez zvezde koje je domaća javnost upoznala na Beogradskom džez festivalu još kada su još bile u usponu. Prvi put nas je oborio s nogu na Kolarcu 2007. godine, kada je tek kretao u globalni muzički „osvajački pohod".

Potom se vratio pred srpsku publiku kao jedan od najpopularnijih džezera 21. veka i najveća zvezda Beogradskog džez festivala 2016. godine, okupivši preko dve hiljade ljudi na koncertu u Velikoj dvorani Sava Centra. Na predstojećem beogradskom koncertu predstaviće nam svoj novi, sedamnaesti po redu, album „Arvoles".

Trio Avišaja Koena predstavlja uvek imena na koja treba obratiti pažnju: na klaviru je Elčin Širinov, inicijalno samouk, kasnije učenik Vagifa Sadikova, Erona Goldberga, Kevina Hejsa i Žana Mišela Pilka.

Od sredine dvehiljatiditih ostvario je solidnu karijeru na evropskoj sceni kao lider sastava, a svakako nam na pamet pada i azerbejdžanska škola pijanizma, Vagif i Aziza Mustafa Zadeh. Na bubnjevima ćemo videti Noama Davida, starog Avišajevog školskog druga, kreativnog virtuoza čiji je stil sviranja ne samo oplemenio nastupe tria, nego i uticao na eksplozivan razvoj džez scene u Izraelu.

Biće ovo izuzetna prilika da se publika ponovo sretne sa starim prijateljem, proslavi Svetski dan džeza  i uživa u jedinstvenom zvučnom univerzumu kog Avišaj Koen kreira!

Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision blagajni u Domu omladine Beograda, po ceni od 1.600, 2.200 i 2.500 rsd. Posetioci koji imaju ulaznice kupljene za ranije najavljene termine koncerta Avišaj Koen Trija (27. aprila 2020. i 16. decembra 2020.) moraju ih zameniti za ulaznice sa novim terminom koncerta (23. aprila 2021. ). Ulaz na koncert biće moguć samo sa ulaznicama sa novim datumom, a zamena se može izvršiti na Ticket Vision Blagajni u Domu omladine Beograda, najkasnije do 22. aprila 2021.


PROČITAJTE:

POSTHUMNI ALBUM PRINCA: WELCOME 2 AMERICA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.