Muzika
muzika/27.06.2019.

Kolarac - tvoj svet muzike!

muzika
  • Pixabay
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Marijana MitrovićKolarčeva zadužbina organizuje petu sezonu ciklusa koncerata u saradnji sa MTS-om Kolarac tvoj svet muzike, u okviru koje će nastupiti gudački kvartet Emerson iz SAD, pijanista Jevgenij Kisin, francuski trio Barolo, violinista Nemanja Radulović i pijanistkinja Jol Eum Son iz Južne Koreje.Vernim posetiocima Kolarac je pripremio iznenađenje, pa će kupovinom kompleta karata postati vlasnici kartice Prijatelj sezone kojom ostvaruju popust od 10 odsto na prodajnim mestima u objektima Kolarčeve zadužbine – knjižara "Aleksandar Belić", kursevi stranih jezika, drugi koncerti u organizaciji Centra za muziku i Likovna galerija.

Kompleti karata su u prodaji po ceni od 10.000 dinara.

Program koncerata:

1. oktobar 2019.
GUDAČKI KVARTET EMERSON (SAD)
Za gotovo četiri decenije trajanja, gudački kvartet Emerson je izgradio ogromno poštovanje ljubitelja vrhunskog kamernog muziciranja. Vurtuozna lakoća, ritmička snaga i visoko ispoliran ton njihovog zajedničkog muziciranja odlike su autoritativnog nastupa ovog kvarteta. Oni sebi postavljaju visoke repertoarske ciljeve kao da idu u zagrljaj sa novim i neobičnim, ali ne zaboravljajući pri tome na klasične standarde interpretacija.
Program:
Mocart, Gudački kvartet K 575, De dur
Dvoržak, Gudački kvartet br. 10, op. 51
Šostakovič, Gudački kvartet br. 5
http://www.emersonquartet.com


11. novembar 2019.
JEVGENIJ KISIN, klavir
Program – Betoven
Muzikalnost, dubina i poetski kvalitet interpretacija Jevgenija Kisina, pored njegove izuzetne virutoznosti, doneli su mu priznanje publike, kritike i kolega muzičara koji ga ubrajaju među najbolje pijaniste u protekle tri decenije. Kisin je od najranijih dana nastupao sa vodećim svetskim dirigentima i orkestrima. Za protekla tri nastupa postao je pravi ljubimac beogradske publike, a Velika dvorana Kolarčeve zadužbine jedno od njegovih omiljenih mesta na kojima nastupa.
U susret godini u kojoj se obeležava 250 godina od rođenja Ludviga van Betovena, Kisin će beogradskoj publici predstaviti odabrana dela ovog kompozitora Sonate br. 8, 17 i 21, kao i Varijacije i fugu u Es duru.
www.kissin.dk


4. februar 2020.
Trio BAROLO (Francuska)
Ovaj specifičan trio koji čine harmonika, kontrabas i trombon, jedinstvenim zvukom koji kombinuje džez, operu i world music, publiku vode na jedinstveno muzičko putovanje po Mediteranu. Muzičari uvek spremni za nove susrete i nove saradnje prihvatili su poziv Kolarčeve zadužbine da se premijerno predstave beogradskoj publici na Dan Velike dvorane koji se obeležava tradicionalno 4. februara.
http://www.triobarolo.com


16. mart 2020.
Nemanja Radulović, violina
Lor Favr Kan, klavir
Program naknadno
Posle sedam godina od poslednjeg solističkog koncerta u našoj dvorani, Nemanja predstavlja aktuelni solistički program.
https://www.nemanjaviolin.com

PROČITAJTE I:

NEMANJA RADULOVIĆ -ESENCIJA ČISTE LJUBAVI

29. april 2020.
Jol Eum Son, (Južna Koreja) klavir
Interpretacije slavne korejske pijanistkinje Jol Eum Son opisane su kao graciozne i gotovo bezvremenske. Kristalni dodir i raznovrsni, uzbudljiv program kojim se predstavlja, privlači pažnju publike širom sveta. Hvaljena zbog svog široko eklektičnog koncertnog repertoara, od Baha i Mocarta do Ščedrina i Geršvina, u svoje najnovije koncertne izazove uključiće i nastupe sa orkestrima iz Kelna, Berlina i Bergenca, debi u Parizu sa Orkestrom Francuskog radija, kao i sa orkestrom Marinskog teatra sa Valerijem Gergijevim.
Program:
Hajdn, Andante i varijacije
Čajkovski, Tema i varijacije op.19, br. 6
Pert, Varijacije na temu Isceljenje Arinuške
Buzoni, 9 varijacija na prelide F. Šopena
Frank, Preludijum, fuga i varijacije op.18
Rahmanjinov, Varijacije na temu Korelija op. 42
Kapustin, Varijacije op.41
http://www.yeoleumson.com

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.