Muzika
moja-kafica
moja-kafica
muzika/13.08.2018.

Kolarac: Karmen besplatno za publiku

muzika
  • Promo / Operosa
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Već mesec dana se u Beogradu, u Kolarčevoj zadužbini održavaju režijske i muzičke probe za  premijeru opere Karmen koja je centralni događaj ovogodišnjeg Operosa Montenegro Opera Festivala 2018.

Strani i domaći umetnici usavršavaju svoje muzičke veštine pripremajući jedno od najpoznatijih operskih dela svih vremena, operu Karmen francuskog kompozitora Žorža Bizea, pod vođstvom austrijskog maestra Eralda Salmijerija, britanskog reditelja Martina Lojd-Evansa i scenografa Sajmona Kordera kao i kostimografkinje Magdalene Vlajić iz Beograda.
 

Podela i ekipa broje preko 100 domaćih i inostranih umetnika čijem će talentu beograđani imati priliku da prisustvuju na generalnoj probi već u sredu, 15. avgusta od 14:30 na velikoj sceni Kolarca. Ulaz je otvoren za sve posetioce. Ovaj događaj ujedno obeležava početak projekta Slušajte Kolarac u okviru Saveta Mladih Kolarčeve zadužbine. 

 

Operosa Montenegro Opera Festival 2018. održava se od 22- 25. avgusta u Herceg Novom. Otvaranje festivala obeležiće izvođenje prve elektro opere u Crnoj Gori, a on se nastavlja sutradan trenucima za klasiku u Starom Gradu, pa zatim i crnogorskom premijerom opere Karmen 24. avgusta od 21 čas. 

Opera Karmen biće reprizirana 25. avgusta, i u okviru Young@Opera projekta, Operosa je obezbedila slobodan ulaz za sve posetioce mlađe od 18 godina te večeri.


PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

EKSKLUZIVNO: INTERVJU SA FOTOGRAFOM BITLSA, DONALDA TRAMPA... HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2

MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU


Kako je cilj Operose približavanje klasične muzike mlađim generacijama kroz moderna izvođenja tradicionalnih dela, ovo je još jedna prilika za sve ljubitelje klasične muzike i one buduće, da prisustvuju vokalnom i vizuelnom spektaklu krajem avgusta u Herceg Novom. 

Karte se mogu kupiti na mestima događaja, Forte Mare i Kanli Kula tvrđavama, ali i ONLINE preko Eventim servisa za Elektro operu i oba izvođenja opere Karmen.
 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box