Muzika
muzika/13.08.2018.

Kolarac: Karmen besplatno za publiku

muzika
  • Promo / Operosa
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Već mesec dana se u Beogradu, u Kolarčevoj zadužbini održavaju režijske i muzičke probe za  premijeru opere Karmen koja je centralni događaj ovogodišnjeg Operosa Montenegro Opera Festivala 2018.

Strani i domaći umetnici usavršavaju svoje muzičke veštine pripremajući jedno od najpoznatijih operskih dela svih vremena, operu Karmen francuskog kompozitora Žorža Bizea, pod vođstvom austrijskog maestra Eralda Salmijerija, britanskog reditelja Martina Lojd-Evansa i scenografa Sajmona Kordera kao i kostimografkinje Magdalene Vlajić iz Beograda.
 

Podela i ekipa broje preko 100 domaćih i inostranih umetnika čijem će talentu beograđani imati priliku da prisustvuju na generalnoj probi već u sredu, 15. avgusta od 14:30 na velikoj sceni Kolarca. Ulaz je otvoren za sve posetioce. Ovaj događaj ujedno obeležava početak projekta Slušajte Kolarac u okviru Saveta Mladih Kolarčeve zadužbine. 

 

Operosa Montenegro Opera Festival 2018. održava se od 22- 25. avgusta u Herceg Novom. Otvaranje festivala obeležiće izvođenje prve elektro opere u Crnoj Gori, a on se nastavlja sutradan trenucima za klasiku u Starom Gradu, pa zatim i crnogorskom premijerom opere Karmen 24. avgusta od 21 čas. 

Opera Karmen biće reprizirana 25. avgusta, i u okviru Young@Opera projekta, Operosa je obezbedila slobodan ulaz za sve posetioce mlađe od 18 godina te večeri.


PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

EKSKLUZIVNO: INTERVJU SA FOTOGRAFOM BITLSA, DONALDA TRAMPA... HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2

MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU


Kako je cilj Operose približavanje klasične muzike mlađim generacijama kroz moderna izvođenja tradicionalnih dela, ovo je još jedna prilika za sve ljubitelje klasične muzike i one buduće, da prisustvuju vokalnom i vizuelnom spektaklu krajem avgusta u Herceg Novom. 

Karte se mogu kupiti na mestima događaja, Forte Mare i Kanli Kula tvrđavama, ali i ONLINE preko Eventim servisa za Elektro operu i oba izvođenja opere Karmen.
 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box