Muzika
muzika/31.07.2019.

Kojina porodica moli za privatnost

muzika
  • Nemanja Đorđević
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Foto: Nemanja Đorđević
Povodom objavljivanja vesti o zdravstenom stanju Dušana Kojića Koje, porodica, bliski prijatelji i saradnici se zahvaljuju svima na pokazanoj brizi i mole za privatnost.

Porodica je danas izdala i zvanično saopštenje u kojem se kaže da je bas gitarista, pevač, kompozitor i vođa rok benda "Disciplina kičme" Dušan Kojić Koja po dolasku u Veliku Britaniju osetio određene zdravstvene probleme. Engleski lekari su ustanovili da je u pitanju moždani udar, te mu je pravovremeno pružena specijalistička pomoć i čeka se da se oporavi.

- Uz vaše iskrene želje za oporavkom, još jednom apelujemo da je našem Koji i članovima njegove porodice u ovom trenutku najpotrebniji mir. O svemu ćemo vas pravovremeno obavestiti zvaničnim saopštenjem, navodi porodica.

PROČITAJTE I:

FILM SONJE SAVIĆ - ŠARLO TE GLEDA

Koja je na srpskoj muzičkoj sceni aktivan pune četiri decenije. Priključio se 1980. Milanu Mladenovićuu grupi "Limunovo drvo", a kada su se uz bubnjara Ivicu Vdovića Vda ustalili kao trio, promenili su ime u "Šarlo Akrobata" i objavili jedini, ali kultni album "Bistriji ili tuplji čovek biva kad...". 

Po raspadu "Šarla", Koja krajem 1981. osniva "Disciplinu kičme". Autor je hitova "Tata i mama", "Svi za mnom", "Ja imam šarene oči", "Nemoj da bacaš betonske table sa vrha svoje zgrade", "Da li ti znaš za neki drugi ritam", "Buka u modi"... Takođe, komponovao je muziku za film "Kako je propao rokenrol". Poslednji studijski album "Opet", Kojina "Disciplina kičme" objavila je 2016. Tada je poručio da smo "zaboravili rokernol i otišli u šoping-mol", ali da se u njegovom domu sluša rok a ne turbo-folk.

Kao specifična pojava na ovim prostorima, počev od 80-ih, Disciplina kičme je fenomen koji je prerastao novi talas i već u narednim koracima, od sredine 80-ih do početka 90-ih godina 20. veka, formirao sopstvenu kulturu, izraz, estetiku i vizuelni identitet. 

Podsetimo, u aprilu ove godine preminula je članica benda "Disciplin A Kitschme" Marinka Đorđević Manja u 51. godini.POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.