Muzika
muzika/11.02.2020.

Klemens Hagen prvi put sa Filharmonijom

muzika
  • BFI
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaViolončelista Klemens Hagen nastupiće prvi put sa Beogradskom filharmonijom u petak 14. februara (Kolarac 20h). Pod dirigentskom palicom nekadašnjeg šefa-dirigenta Uroša Lajovica, na repertoaru su dela Betovena, Hajdna i Bramsa. 

Koncert iz ciklusa #Betoven virtuoz započinje vrlo nebično, u kamernoj atmosferi, sa samo dva muzičara na sceni. Naziv ciklusa sasvim opravdava nastup Klemensa Hagena koji će zajedno sa pijanistkinjom Natalijom Mladenović najpre odsvirati Betovenovu sonatu za violončelo i klavir, a potom Hajdnov Koncert br. 2 u pratnji filharmonijskog orkestra. Pored Hagenove interpretacije, publika će imati priliku da uživa i u njegovom Stradivarijevom violončelu iz 1698. godine. 

Svestrana karijera violončeliste obuhvata nastupe sa međunarodno poznatim orkestrima kao što su Berlinska filharmonija, Bečki simfonijski orkestar, Koncertgebau iz Amsterdama, Kamerata Salcburg i mnogi drugi. Marta Argerič, Evgenij Kisin, Micuko Učida, Gidon Kremer, samo su neki od Hagenovih partnera u kamernom muziciranju. 

Program zaokružuje Druga simfonija Johanesa Bramsa, najvećeg sledbenika Betovenovih ideja. Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


PROČITAJTE I:

POČELA JE PRODAJA KARATA ZA NAJUZBUDLJIVIJI MUZIČKI DOGAĐAJ SEZONE - PROLEĆNA MAGIJA OPERE NA KOLARCUPOVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.