Muzika
moja-kafica
moja-kafica
muzika/7.11.2019.

Kolarac: Jevgenij Kisin svira Betovena

muzika
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

Proslavljeni pijanista Jevgeniji Kisin, posle šest godina od poslednjeg nastupa, vraća se na scenu Kolarčeve zadužbine. U susret godini kada se obeležava 250 godina od rođenja Ludviga van Betovena, Kisin će beogradskoj publici predstaviti odabrana dela ovog kompozitora.

Betovenova dela u susret godini Betovena u tumačenju jednog od najvećih pijaniste današnjice Jevgenija Kisina, događaj je koji se ne propušta! U okviru ciklusa Kolarac tvoj svet muzike koji organizuje Centar za muziku uz podrsku MTS-a, Jevgenij Kisin će nastupiti u ponedeljak 11. novembra u 20h u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Muzikalnost, dubina i poetski kvalitet interpretacija Jevgenija Kisina, pored njegove izuzetne virutoznosti, doneli su mu priznanje publike, kritike i kolega muzičara koji ga ubrajaju među najbolje pijaniste u protekle tri decenije. Kisin je od najranijih dana nastupao sa vodećim svetskim dirigentima i orkestrima. Za protekla tri nastupa postao je pravi ljubimac beogradske publike, a dvorana Kolarčeve zadužbine jedno je od njegovih omiljenih mesta na kojima nastupa.

Snimci sa koncerata sonata L. van Betovena su poslednje diskografsko izdanje koje je objavio za Dojče Gramofon. Najpoznatija američka radio stanica namenjena klasičnoj muzici WQXR uvrstila je ovaj dvostruki disk među albume godine, a pohvale za poseban Kisinov zreli doživljaj emotivnih Betovenovih dela stižu sa svih strana i posle dve godine nakon objavljivanja.

Opus kojim se predstavlja, beskompromisno je prilagodio svojoj umetničkoj viziji i postiže vrhunac muzičke moći uz virtuoznost i tehničku preciznost koja se retko sreće.

Jevgenij Kisin je jedinstvena muzička ličnost. On stvara koncertnu čaroliju koja često poprima nesvakidašnji oblik. U Karnegi holu je 2007. godine na zahtev publike odsvirao čak 12 biseva. Ovaj maratonski koncert je trajao do duboko u noć, a kritičar Njujork tajmsa je napisao da Najbolje stvari u životu dolaze onima koji strpljivo čekaju!

A beogradska publika je strpljivo čekala povratak Jevgenija Kisina koji će posle šest godina nastupiti na Kolarcu u ponedeljak 11. novembra. Kao i za svako gostovanje ovog umetnika vlada ogromno interesovanje publike, pa su u prodaju puštena i dodatna sedišta na bini.


PROČITAJTE I:

PET ZVEZDICA ZA BEOGRADSKU FILHARMONIJU


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.