Muzika
muzika/12.06.2019.

Grandiozno finale filharmonijske sezone

muzika
  • Marko Đoković
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Foto: Marko ĐokovićGrandiozna Simfonija br. 2 Gustava Malera, zaokružuje celokupnu sezonu Beogradske filharmonije zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, u petak 14. juna (Kolarac, 20 časova).

Na bini će biti preko 180 muzičara – filharmoničari pojačani Horom Obilić AKUD Branko Krsmanović, zajedno sa dva vokala, Lavinijom Dejms i Tanjom Baumgartner, izvešće remek delo koje nosi naziv "Uskrsnuće". 


Maler je ovom Simfonijom želeo da objedini život i smrt, opisujući poslednji trenutak lјudskog života snagom muzike. 

Sa ovim kolosalnim ostvarenjem, kompozitor prvi put ulazi u avanturu uvođenja lјudskog glasa u simfoniju – i to sa dva ženska vokala i horom.

Ovom prilikom, beogradskoj publici se predstavljaju Tanja Baumgartner koja spada u vodeće mecosoprane našeg vremena i sopran Lavinija Gejms, stalni član ansambla Nemačke opere na Rajni u Diseldorfu. 


¶ ANIMIRANI SPEKTAKL BEOGRADSKE FILHARMONIJE ¶


Kraj sezone Beogradske filharmonije biće grandiozan ne samo za slušanje već i za gledanje, orkestar će biti u najvećem sastavu, a specijalno za ovu priliku filharmoničarima se pridružuju kolege iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore. 

Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji na blagajni Kolarca sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca. Nakon ovog koncerta, Filharmonija ulazi u finalne pripreme za koncert na otvorenom, zakazanom za 23. jun na Ušću.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.