Muzika
muzika/15.11.2021.

Filharmonija i Felc izvode džez i klasiku

muzika
  • Marko Đoković
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Šef-dirigent Gabrijel Felc ponovo je pred Beogradskom filharmonijom u petak, 19. novembra na Kolarcu, od 20 časova. Program je u znaku neobične kombinacije džeza i klasike, a publika će imati priliku ponovo da čuje pijanistkinju Aniku Trojtler.

Jedna od najperspektivnijih pijanistkinja mlađe generacije, Anika Trojtler, po treći put nastupa sa Beogradskom filharmonijom. Njeni prethodni dolasci bili su vezani za nepredviđene okolnosti budući da je Anika herojski “uskakala” u termine umetnika, sprečenih da nastupe u ranijim filharmonijskim sezonama. Pijanistkinja je ostavila izuzetan utisak kako kod publike tako i kod filharmoničara, a nakon Klavirskih koncerata Klare Šuman i Mocarta, ovoga puta izvodi  monumentalni Bramsov Koncert broj 2.

Anika Trojtler / Foto: Stefan Höderath

Koliko je Filharmonija furiozna, muzičari će pokazati u izvođenju dela švajcarskog kompozitora Rolfa Libermana, pod nazivom “Furiozo”. Iako premijerno izvedeno pre više od sedam decenija, ovaj miks džeza i klasične forme još uvek predstavlja ekstravaganciju i pravu poslaticu za ljubitelje modernijeg i ritmičnog zvuka.

Nastup šefa-dirigenta Gabrijela Felca i Beogradske filharmonije, kruniše Štrausova maestralna simfonijska poema Smrt i preobraženje, u kojoj kompozitor muzikom efektno dočarava dramu poslednje čovekove bitke, smrt i spasenje duše. Ulaznice za koncert su u prodaji od ponedeljka 15. novembra na filharmonijskoj biletarnici kao i onlajn.


PROČITAJTE I: 

MADŽAR IZVODI SVE BETOVENOVE SONATE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box