Muzika
muzika/15.02.2019.

EXIT pojačanja za Explosive binu

muzika
  • EXIT / Promo Team
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Ekstremna bina za ekstremne ljude, čuveni Explosive Stage smešten u rovovima Tvrđave, ove godine biće pravo poprište fanova žešćeg zvuka EXIT festivala.

Pored već najavljenih Phila Anselma koji će na glavnoj bini uz svoj novi bend The Illegals izvesti set koji se sastoji od pesama Pantere, kao i operske metal dive Tarje Turunen koja stiže na Addiko Fusion binu, na EXIT i Explosive binu stižu Arcturus, Entombed A.D, Peter and the Test Tube Babies i Total Chaos, ali i niz drugih domaćih, regionalnih i svetskih izvođača spremnih za opasnu svirku.Nova pojačanja predvodi jedno od vodećih svetskih deathcore imena, Whitechapel, koji premijerno stižu na ove prostore i čiji živi nastupi predstavljaju pravu energetsku bombu koja se ne propušta, dok se giganti švedske melodic death scene, Soilwork, takođe pripremaju za svoj premijerni nastup u Srbiji, kako bi publiku poveli na sonično putovanje kroz svoju bogatu karijeru, ali i podelili sa njom pesme sa najnovijeg studijskog albuma Verkligheten!

Evoluciju svog zvuka i desetogodišnjicu muzičke karijere na Explosive bini proslaviće Booze & Glory, neustrašiv street punk/Oi! sastav iz Londona sa herojskom posvećenošću nastupima uživo, a jedan od svojih karakteristično lucidnih nastupa prirediće nemačke i svetske legende dark wave industrial scene, Das Ich, koji su od osnivanja krajem osamdesetih do danas inspirisali bezbroj umetnika širom sveta. 

Whitechapel "Elitist Ones" (OFFICIAL VIDEO)


Silovite rifove doneće i Enforcer, jedan od najjačih heavy speed metal bendova iz Švedske u konstantnom usponu popularnosti već 14 godina, kao i jedno od najcenjenijih doom metal imena ove unikatne i mračne scene, švedski October Tide, Holandski hardcore sastav, Vitamin X, doneće svoj prepoznatljiv zvuk koji karakteriše furiozni punk/HC pomešan sa thrash metalom i rok rifovima iz sedamdesetih.

Potom dolazi i mladi engleski punk bend Grade 2, čiji se zvuk može opisati kao snažan i brz, uključujući melodičnu gitaru i pevljive vokalne delove, dok iz ruskog smrznutog pakla stiže crossover banda Siberian Meat Grinder, mešajući hardcore thrash sa mnoštvom žanrova - od black metala do repa.


PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2

HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF

MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU  

STIVEN ŠAPIRO: FOTOGRAF SA VRHA SVETA
Publici Explosive bine predstaviće se i rumunski Sur Austru, bend koji je oformljen od preostalih članova kultnog sastava Negura Bunget, sa ciljem održavanja besmrtnog duha tog benda, a iz regiona stiže slovenački sastav KAOZ, velenjski metal starosedeoci prisutni na sceni više od 20 godina, stvarajući soničnu thrash džunglu svojim jedinstvenim pristupom muzici. 

Pored njih, eksplozivnu armiju na ovogodišnjem Exitu činiće i Scandal, melodični street punk sastav koji dolazi iz Rumunije, situiran u Londonu, te Otvoreni Prelom, anarho hardcore pankeri iz Srbije, zatim Asphalt Chant kao vodeći domaći dark wave bend, kao i veterani rumunske gothic doom scene – Grimegod.

Najekstremniju binu na Petrovaradinskoj tvrđavi pokoriće i malteški ekstremni metalci MartYriuM, hardcore band iz Beograda, Bronze, dok iz regiona stiže pojačanje u vidu dva zagrebačka sastava – hardcore grupe Ponor i metalcore benda Pale Origins, a za oldschool heavy metal prizvuk biće zadužen domaći sastav Thundersteel.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.