Muzika
muzika/4.06.2022.

DOB: Koncertna promocija FEMIKSETE

muzika
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Objavljivanje jubilarnog izdanje Femiksete 10, jedinstvene muzičke kompilacije u regionu, biće obeleženo velikom koncertnom promocijom koja je zakazana za 4. jun u 20h u sali Amerikana Doma omladine.

Na koncertu 4. juna nastupiće bendovi i autorke Hazel, Manivi, Tri Kapljice, MISH i Nataleé. Ulaznice za koncert su u pretprodaji putem Tickets.rs servisa po ceni od 400 dinara. Na dan koncerta, cena ulaznica će biti 500 dinara.

Femikseta je godišnja kompilacija pesama kompozitorki, kantautorki i bendova sa ženskim autorskim učešćem. Ovo izdanje je jedinstven projekat na domaćoj, ali i regionalnoj aktivističkoj muzičkoj sceni i to je nešto što karakteriše njenu posebnost. 

Novo izdanje Femikseta 10 može se preslušati i besplatno preuzeti na muzičkom servisu Bandcamp. Fizičko izdanje Femiksete 10 biće dostupno od 4. juna.

O autorkama i bendovima koji će nastupiti na promociji 4. juna u DOB-u

Beogradski sastav Nataleé nastao je u decembru 2018. godine, a ubrzo potom usledio je njihov prvi javni nastup. Iako je svoju muzičku karijeru započela kao kantautorka, Natalija Rajković (glavni vokal i ritam gitara), ubrzo okuplja profesionalne muzičare te se bendu priključuju – Branislav Dragović (disk džokej, skreč, ritam mašina), Aleksandar Dervišević (bas gitara) i Nikola Burović (solo gitara), a zatim i Luna Škopelja (prateći vokal i klavijatura), Dušan Murišić (truba) i Andrija Petrović (trombon). Ono što ovaj sastav izdvaja jeste karakterističnost ,,live loop performance" koncepta, koji podrazumeva da se zvuk na svakom od koncerata menja, te muzičarima daje izvesnu slobodu i veliki prostor za improvizaciju.

Iza pseudonima Manivi krije se stvaralački univerzum Ivane Vukmirović – soul/rnb kantautorke, producentkinje, gitaristkinje, pevačice i bend liderke. Ivana je diplomirana prof. džez pevanja i profesionalna muzičarka sa decenijom rada iza sebe, usidrena trenutno u Beogradu. Tekstovi koje Ivana piše su autobiografski, dodirujući svoje introspektivne zaključke koji su u suštini univerzalna iskustva svih nas. U Manivi zvuk upleteni su istaknuti džez muzičari domaće scene – Peđa Milutinović – bubanj, Dragan Ćalina – klavijature, Dejan Antović – bas – donoseći sastavu virtuozne aranžmane i harmonsku promišljenost koji su se prirodno stopili sa Ivaninom lirikom i baršunastim glasom. Bend Manivi neguje rnb/soul izraz od 2016. godine i iza njih se nalaze dva albuma – ,,Manivi" (2016 – Lampshade Media) i ,,Mirror" (2021 – Glitch Records).

Bend Hazel nastao je krajem 2015. godine u Nišu. Svoju priču su započeli kao cover band, nakon čega su se veoma brzo okrenuli svom autorskom radu. Učestvovali su na prestižnim festivalima kao što su Exit, Nishville, Gitarijada, BUNT rock festival, Bass Player festival na kojem su osvojili prvo mesto, a gde je ujedno i basista benda proglašen za najboljeg basistu u Srbiji. Takođe su osvojili prvo mesto na Balkan Rock festu, kao i treće mesto na Majskoj gitarijadi. Krajem 2018. godine, uz pomoć prijatelja i porodice, samostalno izdaju njihov prvi demo album pod nazivom ,,Niz paukovu nit", čiju naslovnu numeru prati i istoimeni video spot. U toku 2020. godine, pesma pod nazivom ,,Kasno je" biva nominovana na MAC festivalu za najbolju alternativnu pop pesmu.
 
Tri Kapljice su dinamična rokenrol skupina iz Novog Sada, nastala 2007. godine. Ova bučna trojka, pored brojnih nastupa kako pred festivalskom, tako i pred klupskom publikom, ima iza sebe album sa pređašnjom postavom – ,,Girls are Back", a spotom ,,Surfin" su najavili svoj novi EP ,,Brzo, brzo!". Tri Kapljice se igraju sa formama i žanrovima, crpeći inspiraciju iz različitih muzičkih pravaca i peroida, kao i sveta oko i u sebi, stvaraju muziku od kojih im srce igra. Melodično i glasno – gitara, bas, bubanj, dva vokala i struja!

Petra Pelemiš poznatija kao MISH, živi i radi na relaciji Beograd – Ljubljana. Ljubav prema muzici otkriva još u studentskim danima, kada počinje saradnju na mnogim projektima hip hop, rep i rege muzike. Pored angažovanja u bendu MAiKA, od prošle godine započinje i solo karijeru. Početak solo projekta obeležilo je prošlogodišnje izdanje Femiksete 9, na kojoj se našla njena pesma ,,My Way". Inspiracije nije manjkalo ni ove godine, te se na 10. jubilarnom izdanju Femixete nalazi nova pesma ,,Go". Svoj muzički stil ne definiše određenim žanrom, već teži prevazilaženju granica u stvaranju, pa tako pesma ,,Go" odiše dreamy atmosferom sa izrazito mantričkim tekstom.

PROČITAJTE I: 

EKSKLUZIVNI INTERVJU -HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.