Muzika
muzika/28.01.2020.

Denis Kožuhin premijerno na Kolarcu

muzika
  • deniskozhukhin.com
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: deniskozhukhin.com

Beogradska publika će imati priliku da 22. februara u Kolarčevoj zadužbini premijerno čuje ruskog pijanistu Denisa Kožuhina, jednog od najvećih pijanista svoje generacije.

Nakon uspešno održanih koncerata prestižnih pijanista Luke Debarga, Arkadija Volodosa, Jevgenija Sudbina, Elizabete Leonskaje, Andreja Gugnina i Borisa Berezovskog, Piano Land i Kolarčeva zadužbina predstavljaju nastavak koncertnog serijala u okviru STEINWAY & SONS KONCERTNE SEZONE 2019/2020. zadržavajući početni koncept da publici u Velikoj dvorani predstave eminentna imena svetskog pijanizma, ali i da promovišu Steinway & Sons instrument, jedinstven po izuzetnom kvalitetu.

Treći koncert po redu STEINWAY & SONS KONCERTNE SEZONE 2019/2020. će beogradskoj publici premijerno predstaviti ruskog pijanistu Denisa Kožuhina, jednog od ekskluzivnih umetnika Steinway Artist liste.

Denis Kožuhin svoju pripadnost renomiranom brendu Steinway & Sons objašnjava sledećim rečima: „Svaki klavir ima svoju jedinstvenu i posebnu melodiju. To je glas kojim pijanisti komuniciarju sa svetom.“

Dobitnik Prve nagrade na takmičenju Kraljice Elizabete 2010. u Briselu sa 23 godine, Denis Kožuhin se etablirao kao jedan od najvećih pijanista svoje generacije. Tehnički besprekorno, Kožuhin mudro kombinuje sjaj i snagu svoje igre sa majstorskim osećajem za formu, zrelost i vrlo jedinstvenu senzitivnost.

Kožuhin time pokazuje da se s pravom ubraja među najperspektivnije talente ... Za njega je sve muzika. Nema ni trunke samovolje ili šoua. On stvara muziku i ništa drugo, a to radi zadivljujućom tehnikom i prijatno senzualno.

Ovaj vrsni pijanista će na koncertu 22. februara svirati dela Betovena, Šuberta, Griga i Ravela. Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine po ceni od 1.600, 1.800 i 2.000 dinara.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


PROČITAJTE I:

PUTOVANJE PO MEDITERANU SA TRIO BAROLO


MOŽDA VAS ZANIMA:

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.