Muzika
muzika/8.04.2021.

Bend Bilbord: Svaki minut je dragocen

muzika
  • Promo / Glitch Records
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Posle šest godina od prvog albuma, zahvaljujući i uprkos svemu što se dogodilo za to vreme, Bilbord nam predstavlja novi album - "Svaki minut je dragocen". 

"Poslednji Mohikanac", prvi singl sa ovog izdanja, objavljen 2020-te godine, privukao je pažnju muzičke kritike, kao i publike koja prati domaće liste. Ono što je ovaj singl najavio, potvrđuje se novim muzičkim videom koji izlazi uz album 8. aprila 2021. godine.

"Sanjajući budni" je drugi singl sa albuma, a spot sažima estetiku ovog benda i vizuelnim elementima dočarava zvuk koji se može pronaći u deset pesama sa ovog izdanja. Doživljaj prirode, sačuvan i na naslovnici albuma, pojačan je muzikom, dok su za video bili zaduženi Nikola Bukumirić (kamera, montaža), Petar Perić (animacija) i Stefan Cekić (glumac).

Insistiranje na eksperimentisanju i istraživanju u Shoegaze zvuku, dovešće do saradnje sa Nik Makabeom. Nicholas Nick McCabe, osnivač, gitarista i producent britanskog sastava The Verve i Black Submarine, prepoznao je težnju benda i kroz mastering izneo u prvi plan ono što čini okosnicu autentičnog izraza koji Bilbord ima.


PROČITAJTE I: 

INTERVJU, MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU

INTERVJU, STIV AVERIL - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2


Muzika beogradskog benda Bilbord sadrži iskustvo i vreme koje su Petar Radović (tekstopisac, vokal, gitara, klavijature) i Nikola Simović (gitara, loop mašine, aranžman) proživeli tokom stvaranja ovog albuma. Menjanje članova, finansijski izazovi, kao i svima poznat život u izolaciji, uticali su na atmosferu koju donose pesme. Lična iskustva članova benda, u trenutku kada Jugošped nestaje, a Beograd gubi BIGZ, reflektuju se na tekstove, ali i na zvuk, koji je širi i bogatiji u odnosu na prvo izdanje. 

Album "Svaki minut je dragocen" dokazuje da iskreno uloženu energiju i drugi moraju da osete i prepoznaju. Zato je glavni dvojac Radović/Simović tokom stvaranja albuma sarađivao sa mnogo muzičara, da bi im se u radu pridružili Nikola Vidojević(Dingospo Dali) na bubnju, Gokhan Cebecioglu na bas gitari, kao i producent Alexander Ohlsen Vujić

Bilbord će primetiti mnogi, ali odabranima će reči i muzika albuma "Svaki minut je dragocen" postati deo svakodnevice u beskonačnim, ponavljanim slušanjima. 

To je dragoceno vreme, to su minuti koji se broje. 


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.