Muzika
muzika/19.09.2018.

Atraktivno otvaranje filharmonijske sezone

muzika
  • Marko Đoković
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Svečano i sasvim nesvakidašnje otvaranje sezone Beogradske filharmonije, zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, zakazano je za 21. septembar na Kolarcu, u 20 časova.

Filharmonija obeležava 100 godina od prvog izvođenja jedine Bartokove opere „Zamak Plavobradog“, zbog koje će dvoranu Kolarca pretvoriti u modernu opersku scenu. Publika je pozvana da pređe na mračnu stranu u Bartokovom intenzivnom muzičkom trileru u čiju atmosferu će je uvesti čuvena Peta Betovenova simfonija, poznata i kao „Sudbinska“. 

„Za otvaranje nove koncertne sezone pripremamo veoma neobičan i drugačiji projekat, i to činimo sa puno entuzijazma. Novina u sezoni je da uvodimo operu pridajući joj veliki značaj, tako ćemo za publiku koncertno izvesti mračni i sagama isprepletani „Dvorac Plavobradog“. Jedina, maestralna opera Bele Bartoka je kao dobar krimić: kad jednom počne, ne možete se odvojiti od njega“, kaže Gabrijel Felc koji u petak započinje svoju drugu sezonu na poziciji šefa-dirigenta Beogradske filharmonije. 

Dvorac Plavobradog (bas Balint Sabo) sa svojih sedam tajnovitih vrata fascinira lepu Juditu (mecosopran Adriana Bastidas Gamboa), koja sve čini da ih otvori i otkrije njihove tajne. Bartokovo remek-delo, slušaoce drži na ivici, dok, zajedno sa pevačima i orkestrom prolaze kroz vrata zamka, u iščekivanju da li će mračne sile ipak prevladati. Da bi se dočarala napeta atmosfera puna iznenađenja, dvorana Kolarca će biti obojena neobičnim svetlima koja prikazuju različite sobe zamka, a publika će videti i tri glumice u neobičnim ulogama. Koncertno izvođenje ove opere scenski je uobličio reditelj Aleksandar Nikolić.


PROČITAJTE JOŠ:

PRVI FILM O KINESKOJ POP KULTURI U SRBIJI
EKSKLUZIVNI INTERVJU -HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF
UMETNICI VS KUSTOSI
LJUBAVNA PRIČA O MARINI ABRAMOVIĆ


Za svečano otvaranje kao i za svaki koncert iz filharmonijske sezone 18/19, omogućeno je sto ulaznica za stajanje koje će moći da se kupe sat vremena uoči nastupa, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box