Muzika
muzika/4.10.2018.

Arena: Bojan Zulfikarpašić i Batist Erben

muzika
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media
 
Peti međunarodni festival saksofona - Belgrade SAXperience održava se od 2. do 6. oktobra u Beogradu, a svečano zatvaranje planirano je u Kombank dvorani  u subotu 6. oktobra s početkom u 20 časova. 

Poslednje veče jedinistvenog međunarodog festivala saksofona obeležiće koncert dva vrhunska umetnika (FRENCH CONNECTION), Batist Erbena (Baptiste Herbin), jednog od najboljih mladih džez saksofonista iz Francuske i fantastičnog džez pijaniste Bojana Zulfikarpašića, klavir.

 
Veče pre zatvaranja ljubitelje saksofona očekuje koncert neobičnog trija sa ovih prostora Le Nunurs (Les Nounours) u Italijanskom institutu za kulturu.

Le Nunurs je novi ansambl (violina, saksofon i klavir) na sceni klasične muzike u Srbiji, a okupljen je oko potrage za zvukom koji do sada nije predstavlјan kod nas. Ansambl Le Nunurs nastupa u okviru četvrte večeri festivala  simbolično nazvano THREE COLORS.

PROČITAJTE JOŠ:

EKSKLUZIVNI INTERVJU -HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2

MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU


Tokom pet dana, u okviru festivala nastupaju najznačajniji strani i domaći saksofonisti, a Belgrade SAXperience je ove godine ugostio najznačajnija imena iz sveta saksofona iz Francuske, Austrije, Italije, Belgije i Srbije.

Festival je specifičan po tome što prati savremene tokove i nastoji da dopre do najširih slojeva publike, pa tako osim klasičnih i džez koncerata u najvažnijim beogradskim dvoranama, publika ima priliku da prisustvuje dnevnim nastupima saksofonista na otvorenom i večernjim klupskim nastupima sa popularnim repertoarom za saksofon.
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box