Muzika
moja-kafica
moja-kafica
muzika/1.10.2019.

Aleksandar Madžar ponovo sa Filharmonijom

muzika
  • BFI
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaNajuspešniji srpski pijanista internacionalne reputacije, Aleksandar Madžar, ponovo nastupa sa Beogradskom filharmonijom u petak 4. oktobra na Kolarcu (20 časova). Pod upravom dirigenta Kristijana Mandeala izvešće Betovenov Klavirski koncert br. 4, a na programu su još dela Šuberta i Prokofjeva.

Ovim koncertom počinje ciklus “Betoven virtuoz” koji se bavi kompozitorovim neprikosnovenim solističkim veštinama. Betoven je bio jedan od najvećih pijanista svog vremena, izvrsno je svirao violinu, a znao je da svira i violončelo.

Miljenik domaće publike, Aleksandar Madžar, pravi je izbor za otvaranje ciklusa koji u fokusu ima solistički sjaj. U okviru svoje bogate i raznovrsne karijere, Madžar redovno nastupa širom sveta, a sa Beogradskom filharmonijom nakon nekoliko godina pauze. Izvešće Četvrti klavirski koncert, danas jedan od glavnih favorita pijanističke literature, koji je sam Betoven premijerno izveo.

Pored toga što se često izvodi i snima, Klavirski koncert br. 4 se smatra jednim od centralnih ostvarenja ovog žanra, a njegov drugi stav među najlepšim u literaturiOvu kompoziciju uokviruju odlomci Šubertove scenske muzike Rozamunda i Sedma simfonija Prokofjeva.

Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji sat vremena pre početka koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.


PROČITAJTE I: 

NEMANJA RADULOVIĆ I SRPSKO KOLO U LONDONU

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.