Muzika
muzika/3.02.2017.

Veče pesama i muzike Peti Smit

muzika
  • Guliver/GettyImages
  • Guliver/GettyImages
Autor fotografije:

Piše: Jelena Pavlović

Veče posvećeno Peti Smit, jednoj od najuticajnijih figura njujorške pank-rok scene, biće održano u ponedeljak, 6. februara od 20 sati u klubu "Polet" (Cetinjska 15).

Poetsko – muzičkim programom u čast Peti Smit, američke pesnikinje, spisateljice i vizuelne umetnice, biće predstavljen deo njenog bogatog stvaralaštva, koje je uspešno spajalo poeziju i rokenrol.

Peti Smit je javne nastupe počela kao pesnikinja, a poetski deo večeri obuhvatiće izbor iz njene dve pesničke knjige „Seventh Heaven“ (1972) i „Auguries of Innocence“ (2005), koji će upotpuniti lirski tekstovi iz „Sakupljanja vune“ (2015), u prevodu Zorana Paunovića, zapisa između priča i pesama u prozi u kojima je, govoreći o svom detinjstvu, govorila zapravo o svačijem detinjstvu.

Intervju sa Zoranom Paunoviće pročitajte OVDE.

Poeziju će čitati Tijana Parezanović, Marko Tomaš, Anja Marković, Siniša Stojanović, Vladimir Mihajlović, Hanna Gadomski, Aleksandar Todorov, Jelena Grujičić i Irena Raičević.  

Slušaće se takođe i muzika Peti Smit, a predviđena je i projekcija delova biografskih dokumentarnih filmova, kao i snimaka sa njenih koncerata.Pročitajte još:

Majk Garson: Neispričana priča o Bouviju

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.