Muzika
moja-kafica
moja-kafica
muzika/7.05.2017.

Rođendanski omaž Vladi Divljanu

muzika
  • Nemanja Đorđević
Autor fotografije:
Piše: Jelena Pavlović

Veče posvećeno Vladi Divljanu, jednom od najvećih autora jugoslovenskog novog talasa, održaće se 10. maja od 20 časova u Galeriji „Polet“ (Cetinjska 15). Tribinom na kojoj će govoriti Vladini prijatelji i koncertom beogradskih muzičara, biće upriličen program jednom od najvećih Idola i velikana jugoslovenske muzike, romantičnom buntovniku i najvećem gospodinu rokenrola, na dan njegovog rođendana.


O sećanjima na život i karijeru Vlade Divljana, o muzici i prijateljstvu, govoriće gosti tribine, muzičar Zdenko Kolar, pijanista Aleksandar Šandorov, novinar Momčilo Moma Rajin, pesnikinja Ana Marija Grbić, koja će predstaviti ideju knjige “Idoli i poslednji dan”. Knjiga će kroz intervjue sa Vladinim prijateljima prikazati hronološku priču jednog od najvećih rokenrol bendova jugoslovenske scene, od upoznavanja njegovih članova, pa do poslednjeg koncerta, čije se objavljivanje očekuje na jesen ove godine u izdanju Kontrast izdavaštva.

O Vladi će govoriti i Aleksandar Pavlić, predstavnik producentske kuće Strahill koja stoji iza “Nebeske teme”, dokumentarnog filma o Vladi Divljanu reditelja Mladena Matičevića. Radnja ovog dokumentarnog dugometražnog filma sa elementima igranog dešava se, u celini, takođe, 10.maja, prvog rođendana kada on više nije tu, a tog dana ga se bliski prijatelji i saradnici prisećaju na vrlo intiman način i, preispitujući svoj odnos sa Divljanom, o njemu pričaju priču. Na večeri posvećenoj Vladi Divljani biće pušten i promo-video ovog ostvarenja, čiji se završetak snimanja očekuje vrlo uskoro. Razgovor će moderirati Aleksandar Mihailović i Đorđe Bogosavljević, članovi Umetničkog saveta Galerije Polet.
U muzičkom delu programa sviraće se najpoznatiji hitovi Idola u izvođenju Željka Markuša (ex-Kristali, Pacifik), Pavla Pavičića (The Somethings), Igora Horozovića (Rogi, Late For Coffee), Ivana Dedića Dede, Lune Škopelje, Ilije Zipevskog i članova bendova Trio Rifat i Ljubičice.
Ulaz je slobodan.

Pročitajte još:
Intervju: Srđan Gojković Gile, Elktrični orgazam - Nema boljeg posla na planeti od rokenrola

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.