Muzika
muzika/30.01.2017.

Nemanja Radulović, jubilej Kolarca

muzika
  • Oksana Toskić
  • Oksana Toskić
  • Oksana Toskić
  • Oksana Toskić
Autor fotografije:
Priredio: Luka Novaković

Kolarčeva zadužbina proslavlja 85 godina Velike dvorane 4. februara koncertom iz ciklusa Kolarac tvoj svet muzike pod nazivom Nemanja i prijatelji

Druga sezona ovog koncertnog ciklusa biće u znaku velikog jubileja naše najznačajnije koncertne dvorane i našeg najuspešnijeg mladog muzičara.

Proslavljeni violinista Nemanja Radulović koji gradi izuzetno uspešnu međunarodnu karijeru, tradicionalno nastupa 4. februara na Dan Velike dvorane koja je svečano otvorena 1932. godine.

Nemanja će na ovom koncertu nastupiti zajedno sa svojim dugogodišnjim saradnicima i prijateljima sa kojima deli scenu - orkestrom Dabl Sens (Double Sens), violinistkinjom Tijanom Milošević (u Bahovom duplom koncertu), Majom Bogdanović na violončelu i pijanistkinjom Lor Favr- Kan.

Kako Maja Bogdanović, naša čelistkinja koja takođe puni svetske koncertne dvorane, doživljava nastupe sa Nemanjom pročitajte OVDE.

Na programu zajedničkog nastupa Nemanje Radulovića sa prijateljima su klavirska trija Rahmanjinova i Hajdna, dok će u drugom delu koncerta biti izvedena odabrana dela J.S.Baha.

Izuzetno popularan u našoj sredini, Nemanja uvek sa radošću prihvata poziv Kolarčeve zadužbine da nastupi u njenoj organizaciji. Koncert koji su zajedno realizovali u Studenstkom parku 2015. godine, proglašen je koncertom godine, a tom spektaklu je prisustvovalo oko 5.000 posetilaca.

Nemanja je rođen u Nišu, školovao se u Beogradu i Francuskoj. Svojim virtuoznim muziciranjem i avanturističkim programima osvaja svet klasične muzike.

Ima ekskluzivni ugovor sa diskografskom kućom Dojče gramofon, za koju je objavio tri kompakt diska. Poslednji, sa delima J.S. Baha, niže uspehe jedan za drugim odličnim kritikama, kao i prvim pozicijama na top listama najprodavanijih izdanja.

Za njegove koncerte uvek vlada veliko interesovanje, pa je zakazan i dodatni koncert 7. februara. Za oba koncerta su ulaznice prodate za jedno pre podne.

Da bi izašli u susret velikom broju zainteresovanih, u dogovoru sa izvođačima organizatori će postaviti i dodatna sedišta na pozornici.

Pročitajte još:

Pikaso: Raspojasanost genija

https://kaleidoskop-media.com/images/post-images/52138_605_post.jpg

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.