Muzika
muzika/9.02.2018.

"Kraftwerk" u Areni 24. februara!

muzika
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

U Kombank Areni će 24. februara 2018. nastupiti nemački pioniri elektronske muzike "Kraftwerk" u okviru svetske turneje 3D koncerata.

"Spajajući muziku i performans, Kraftwerk 3-D koncerti predstavljaju pravi "Gesamtkunstwerk" – potpuno umetničko delo i otkrivaju složenost odnosa između čoveka i mašine", najavili su organizatori.

Nastup koji se kratko zove “Kraftwerk – 3D Concert” održaće se u Kombank Areni gde ćemo sigurno moći da očekujemo i 3D vizuale.

Kraftwerk sastav trenutno čine Ralf Hiter, Fric Hilpert, Hening Šmic i Štefan Fafe od kojih je Ralf Hiter jedan od osnivača ovog benda.

Podsećamo, poslednji put smo slušali Kraftwerk 2009. na EXIT Festivalu kada su imali izuzetan nastup.Do sredine sedamdesetih godina prošlog veka grupa Kraftwerk ostvarila je međunarodnu slavu na osnovu svojih revolucionarnih elektronskih „zvučnih krajolika“ i muzičkih eksperimenata sa robotikom i drugim tehničkim inovacijama. Svojim vizijama budućnosti, grupa Kraftwerk stvorila je zvučnu podlogu za digitalno doba 21. veka.

Njihove kompozicije, koje koriste inovativne tehnike, sintetičke glasove i kompjuterizovane ritmove, imale su ogroman uticaj na međunarodnom nivou i u čitavom nizu muzičkih žanrova: od elektro muzike do hip-hopa, od tehna do sintpopa.

Kraftverk je počeo kao deo nemačke krautrock scene početkom sedamdesetih godina prošlog veka, objavljivanjem tri albuma u ​​eksperimentalnom rock stilu pre nego što su počeli da uvode elektronske instrumente, uključujući sintesajzere, bubnjeve, vokodere i instrumente napravljene sredinom decenije. Na komercijalno uspešnim albumima kao što su Autobahn (1974), Trans-Europe Ekpress (1977) i The Man-Machine (1978), grupa je razvila stil koji su opisali kao “robot pop” koji je kombinovao elektronsku muziku sa pop melodijama, i sa puno repetitivnih ritmova, usvajajući i jednu stilizovanu sliku tako što su često koristili odgovarajuća uparena odela. Nakon izdanja Computer World (1981) i Electric Cafe (1986), član Volfgang Flur napustio je grupu 1987. godine. Njihov poslednji album Tour de France Soundtracks objavljen je 2003. godine. Osnivački član Schneider ih je napustio 2008. godine.

Kraftverk je ostvario trajan i dubok uticaj na mnoge žanrove moderne muzike, uključujući sintopop, techno, post punk, ambijent, hip hop i klupsku muziku, i inspirisao širok i raznovrstan asortiman umetnika. Prema magazinu Observer, ,,nijedan drugi bend od The Beatles nije dao toliko pop kulturi.”
U 2014, Recording Academy je počastila Kraftverk nagradom Grammy za životno dostignuće. Od 2017. godine, ostali članovi benda nastavljaju da nastupaju na turnejama.

Tokom svoje karijere, Kraftverk je uvek pomerao granice muzičke tehnologije sa nekim značajnim inovacijama, kao što su autorski napravljeni instrumenti i prilagođeni uređaji. Grupa je uvek smatrala Kling Klang Studio kao složen muzički instrument, kao i zvučnu laboratoriju. I sam Florian Schneider je posebno razvio ličnu fascinaciju muzičkom tehnologijom, što je rezultiralo time da su tehnički aspekti stvaranja zvuka i snimanja postepeno postali njegova glavna polja aktivnosti unutar benda. Aleksej Monro je prozvao Kraftverk ,,prvim umetnicima koji su sa uspehom uključivali predstavljanje industrijskih zvukova u neakademsku elektronsku muziku”.

Svojim živim nastupima Kraftwerk – Ralf Hiter, HeningŠmic, Fric Hilpert i Falk Grifenhagen – ilustruju svoje verovanje u odgovarajući doprinos kako čoveka, tako i mašine.
Njujork Tajms ih naziva Bitlsima moderne muzike. Publika ih generacijski već prati. Novi fanovi rastu i upoznaju se njihovim albumima koji su od početka bili nekako ispred vremena. POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box