Muzika
muzika/18.01.2018.

Jedinstvena operska radionica u Beogradu

muzika
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Od 16. do 20. aprila 2018. godine u Beogradu će biti održana jedinstvena operska radionica pod nazivom “Recitativo performance”, u organizaciji Operose, koju će voditi poznati britanski operski reditelj Martin Lloyd Evans zajedno sa pijanistkinjom i instruktorkom glasa Elizabeth Rowe.Oni će se družiti sa mladim talentovanim umetnicima iz Srbije, ali i iz zemalja širom Evrope, i razgovarati o temama koje su fokusirane na razumevanje teksta u rečitativima pri interpretaciji. Rečitativi uvode u ansamble koji će kasnije biti režirani za finalno izvođenje.

Radionica se fokusira u najvećem delu na Mocartove opere komponovane na De Ponteova libreta. Trajanje radionice je 5 dana i uključuje 10-12 pevača, dvoje pijanista i dva reditelja. Takođe, ova radionica je deo ciklusa radionica posvećenih Mocartu, u organizaciji Evropske mreže operskih akademija (enoa) čija je Operosa članica.

Svi koji žele da budu deo ove radionice i usavrše svoje izvođačko umeće, mogu se prijaviti za učešće putem online forme. Prijave traju do 1. februara.


Operosa je operski i festival klasične muzike koji je osnovala mecosopran Katherine Haataja 2006. godine u svrhu promocije mladih operskih talenata i savremenog izraza modernoj publici. Cilj Operose jeste da se fokusira na repertoar koji odgovara mladim operskim pevačima, radeći sa vrhunskim producentima i prikazujući operu kao modernu i zabavnu formu.PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2
NEPRISTAJANJE NA PINK GENOCID NACIJE
MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box