Muzika
moja-kafica
moja-kafica
muzika/18.01.2018.

Jedinstvena operska radionica u Beogradu

muzika
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Od 16. do 20. aprila 2018. godine u Beogradu će biti održana jedinstvena operska radionica pod nazivom “Recitativo performance”, u organizaciji Operose, koju će voditi poznati britanski operski reditelj Martin Lloyd Evans zajedno sa pijanistkinjom i instruktorkom glasa Elizabeth Rowe.Oni će se družiti sa mladim talentovanim umetnicima iz Srbije, ali i iz zemalja širom Evrope, i razgovarati o temama koje su fokusirane na razumevanje teksta u rečitativima pri interpretaciji. Rečitativi uvode u ansamble koji će kasnije biti režirani za finalno izvođenje.

Radionica se fokusira u najvećem delu na Mocartove opere komponovane na De Ponteova libreta. Trajanje radionice je 5 dana i uključuje 10-12 pevača, dvoje pijanista i dva reditelja. Takođe, ova radionica je deo ciklusa radionica posvećenih Mocartu, u organizaciji Evropske mreže operskih akademija (enoa) čija je Operosa članica.

Svi koji žele da budu deo ove radionice i usavrše svoje izvođačko umeće, mogu se prijaviti za učešće putem online forme. Prijave traju do 1. februara.


Operosa je operski i festival klasične muzike koji je osnovala mecosopran Katherine Haataja 2006. godine u svrhu promocije mladih operskih talenata i savremenog izraza modernoj publici. Cilj Operose jeste da se fokusira na repertoar koji odgovara mladim operskim pevačima, radeći sa vrhunskim producentima i prikazujući operu kao modernu i zabavnu formu.PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2
NEPRISTAJANJE NA PINK GENOCID NACIJE
MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box