Muzika
muzika/20.11.2017.

Gramatik koncert - omaž Nikoli Tesli!

muzika
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Svetski poznati slovenački muzičar i jedan od najcenjenijih producenata današnjice, Gramatik, održaće koncert u četvrtak, 23. novembra u Belexpocentru, u okviru evropske turneje „RE:COIL Tour LIVE“.
Kao predgrupe, nastupiće domaći funky/jazz sastav Gramophonedzie Live Experience i dinamični dvojac iz Pariza, The Geek x VRV, koje nazivaju novim prinčevima elektro soula.

Pročitajte OVDE i intervju sa Endi Samersom, gitaristom grupe The Police.

Pred sam kraj dvomesečne evropske turneje, Gramatik svojoj publici, uoči prvog nastupa u Beogradu, poručuje:

Dolazim u Beograd u sklopu turneje koja je moj omaž tehnici i Nikoli Tesli, u društvu svog prijatelja i gitaristе Adama. Sviraćemo probrane pesme iz moje celokupne diskografije, kako moju novu muziku, tako i stare hitove, od pre deset godina. Čućete i pesme koje su komponovali neki od mojih prijatelja, muzičari iz raznih zemalja. Biće to fuzija moje muzike i nečega što privatno volim i slušam. Obećavam odličnu fank žurku”.


Kroz godine, Gramatik je izgradio karakterističan stil, koji je mešavina raznih muzičkih pravaca. Vremenom on postaje njegov zaštitni znak i donosi mu planetarnu popularnost. O svom jedinstvenom zvuku, inspiraciji i narednim saradnjama izjavljuje:

U početku sam samo sekao i kopirao hip hop bitove, zatim sam izdao tech house album, pa elektronske albume i tako dalje. Verujem u konstantno napredovanje i sazrevanje čoveka kao umetnika i zbog toga nikad ne produciram samo jedan žanr. Veliki broj ljudi želi od mene da pravim muziku kakvu sam stvarao pre deset i više godina. Ali, ja to ne mogu jer sam od tada izuzetno sazreo kao muzičar i umetnik. Inspiriše me savremena muzika umetnika koji stalno isprobavaju nešto novo jer od njih učim i postajem bolji. Zato sarađujem sa mnogo muzičara koji se bave raznim žanrovima, a Tom Morello i Gary Clark Jr. su oni sa kojima je postignut dogovor za sledeću godinu. Ko zna šta sledi posle toga.”


Gramatik pripada prvom talasu kripto-umetnika i projekata, što se smatra revolucionarnim potezom u svetu muzike. Pobornik je stava da muzika treba da bude besplatna i dostupna svima. Od 2008. godine, kada se zbog potpisivanja ugovora sa američkom izdavačkom kućom preselio u Njujork, objavio je devet studijskih albuma, četiri EP-ja, veliki broj singlova i remiksa. U 2013. godini je osnovao sopstvenu izdavačku kuću „Lowtemp Recordings“. Tokom tri svetske turneje, nastupao je širom Amerike i Evrope, a publici u Srbiji prvi put se predstavio prošle godine na Main Stage-u EXIT Festivala.

Karte za beogradski nastup Gramatika, u produkciji „Blendera“, nalaze se u prodaji putem mreža „Eventim“ i „Gigstix“.

PROČITAJTE JOŠ: ČAROBNI MOMENTI STVARANJA ROMSKE MUZIKE

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box