Muzika
moja-kafica
moja-kafica
muzika/27.04.2018.

DOB:Svetski dan džeza - besplatan koncert

muzika
  • Promo
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Dom omladine Beograda tradicionalno obeležava Svetski dan džeza, a ove godine ljubiteljima džeza poklanja besplatan koncert na otvorenom! U ponedeljak, 30. aprila od 18 časova biće predstavljen bend jedne od naših najtalentovanijih mladih džez umetnica, Katarine Kočetove – KK Trio, koji će nastupiti na Zidiću ispred DOB-a, popularnoj letnjoj sceni na platou Milana Mladenovića.

Svetski dan džeza obeležava se širom sveta 30. aprila, i to kao zvaničan UNESCO praznik. Džez se u zvaničnim dokumentima UN od 2011. godine vidi kao "sredstvo sporazumevanja, dijaloga i jedinstva među ljudima". Dom omladine Beograda i Beogradski džez festival od od 2012. redovno obeležavaju ovaj dan organizovanjem džez koncerata čija misija je popularizacija ove vrste muzike i pogleda na svet kod najšire publike.

Koncert povodom Svetskog dana džeza je prva u nizu aktivnosti u susret 34. Beogradskom džez festivalu, koji će u organizaciji Doma omladine Beograda i pod pokroviteljstvom Grada Beograda biti održan od 25. do 29. oktobra 2018. Kao i svake godine publika će imati priliku da čuje preko 20 izvođača i upozna se sa najkvalitetnijim i najaktuelnijim dostignućima na svetskoj i domaćoj džez sceni.KK Trio čine: Katarina Kočetova (klavir, vokal, kompozicije), Dunja Popović (kontrabas) i Bogdan Đurđević (bubnjevi). Bend postoji već dve godine i nastupao je na mnogim koncertima, manifestacijama i džez festivalima. Svoj umetnički koncept baziraju na sviranju autorskih kompozicija i kompozicija džez legendi u svojim aranžmanima kao što su: Chick Corea, Wayne Shorter, Joe Henderson kao i mnogi drugi. U okviru proslave Svetskog dana džeza ispred Doma omladine Beograda, izvešće autorske kompozicije Katarine Kočetove i džez standarde u Katarininim aranžmanima.

PROČITAJTE JOŠ: MEKASLIN - BOUVI JE DAO DUBLJU DIMENZIJU

Katarina Kočetova (džez pijanistkinja, vokalistkinja, kompozitor i aranžer), rođena je 8. marta 2001. godine u Kijevu, Ukrajini. Klasično obrazovanje za klavir sticala je sedam godina i u trinaestoj godini upisala je srednju muzičku školu "Kornelije Stanković" na odseku za džez klavir u klasi prof. Aleksandra Grujića i prof. Miloša Krstića. Trenutno pohađa završnu, 4. godinu SMŠ "Stanković". Pored klupskih svirki,nastupala je na većim koncertima kao što su: Beogradski Džez Festival, Pančevački Džez Festival i  ART AVLIJA Džez & Bluz Festival, Nišvil Džez Festival. Katarina je svirala sa mnogim svetskim muzičarima sa džez scene na džem sešnima i koncertima kao što su: Brad Leali, Jure Pukl, Steve Fishwick, Lupa Santiago, Sidiel Vieira, Rubinho Antunes, Vladimir Kostadinović, Dušan Novakov...


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box