Muzika
muzika/8.12.2020.

36. Beogradski džez festival: JAZZISTANCE

muzika
  • Oksana Skendžić - Avishai Cohen
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Dom omladine Beograda od 16. do 21. decembra 2020. predstavlja 36. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZISTANCE".

Uprkos dobro poznatim otežavajućim okolnostima koje zbog pandemije vladaju u čitavom svetu već mesecima, Beogradski džez festival biće održan i ove godine, uz poštovanje svih važećih zdravstvenih mera i propisa koji se odnose na bezbednost publike i učesnika.

Dom omladine Beograda, kao organizator i glavna festivalska lokacija, potrudiće se da 36. izdanje najstarijeg i međunarodno najpriznatijeg srpskog džez festivala, iako u drugačijem formatu nego obično, protekne u znaku vrhunskih muzičkih dostignuća.

U fokusu će biti istaknuta imena srpske i regionalne džez scene – bilo da je reč o retrospektivama umetnika koji su ostavili značajnog traga u istorijatu festivala i džez muzike na ovim prostorima, bilo da je reč o koncertnim premijerama i nekim novim saradnjama.

Nenad Vasilic / Foto: Igor Ripak

Beogradski džez festival nastavlja i sa promocijom savremenih trendova na evropskoj džez sceni, koju, kao jedini srpski predstavnik u uglednoj Evropskoj džez mreži, sa pažnjom prati – ove godine ekskluzivni gosti stižu iz Austrije, Italije, Francuske i Mađarske.

Tradicionalno, podršku i značajna pažnja poklanja se najmlađim srpskim džez snagama, posebnim programom koji je realizovan u saradnji sa Katedrom za džez i popularnu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Jovan Maljoković / Foto: Nebojša Babić

Slogan ovogodišnjeg Beogradskog džez festivala  – „Jazzistance", označava sa jedne strane izdržljivost i otpornost džez muzike kroz istoriju, pa i danas, u ovim teškim i komplikovanim epidemiološkim vremenima, dok sa druge strane opominje na jednu od najčešće pominjanih reči ove godine: neophodnu fizičku distancu, na koju se ne sme zaboraviti ni dok se bude uživalo u džezu tokom festivala!

Filippo Vignato Trio © Lana Kurova

Ulaznice su u prodaji od ponedeljka, 7. decembra 2020. Organizator zadržava pravo na promenu satnice u skladu sa epidemiološkim merama koje budu aktuelne u periodu održavanja festivala i moli publiku da na dan koncerta proveri tačnu satnicu na sajtu www.bjf.rs

Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa, u cilju suzbijanja cirkulacije koronavirusa. Nošenje zaštitne maske biće obavezno na programima Beogradskog džez festivala, u prostor će se ulaziti kroz dezo-barijere, uz merenje telesne temperature i dezinfekciju ruku. Strogo će se voditi računa o fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u salama, u skladu sa propisima. Organizator moli publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima, te da se pridržava propisanih mera.


PROČITAJTE:

NOVOGODIŠNJI KONCERT BEČKE FILHARMONIJE BEZ PUBLIKE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.