Muzika
muzika/13.06.2018.

“Ratovi zvezda” u izvođenju Filharmonije

muzika
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Svečano zatvaranje koncertne sezone Beogradske filharmonije, 15. juna na Kolarcu (od 20 časova), obeležiće legendarna dela: muzika iz “Ratova zvezda” i “2001: Odiseje u svemiru”, koju će orkestar svirati, nešto kasnije, na velikom koncertu na otvorenom. Između ove dve muzičke gromade, pod upravom dirigenta Džona Akselroda, nastupa David Garije - čudo od muzičara na dva instrumenta.

Brojni ljubitelji “Ratova zvezda” imaće priliku da čuju jednu od najpoznatijih filmskih muzika ikada. Kompozitor Džon Vilijams muzički je portretisao odvažnog avanturistu Luka Skajvokera i nežnu princezu Leju, a celo delo predstavlja omaž brojnim kompozitorima, između ostalih i Rihardu Štrausu. Za formiranje vizije Džona Lukasa o “Ratovima zvezda” bila je veoma značajna “2001: Odiseje u svemiru” Stenlija Kjubrika, čije je jedno od glavnih obeležja Štrausova kompozicija Tako je govorio Zaratustra“. Ovo čuveno delo će imati priliku da čuje više desetina hiljada ljudi na besplatnom koncertu na otvorenom koji će Beogradska filharmonija održati 24. juna, u novobeogradskom bloku 13, kod Ušća.

Između dva remek-dela, Filharmonija predstavlja muzičku atrakciju - Davida Garijea i njegovo retko umeće. Solista će najpre pokazati virtuoznost na horni u Veberovom končertinu, a potom i na trubi u koncertu Tomazija.

Senzacionalan kraj uspešne sezone Beogradske filharmonije, može da čuje i publika koja nije redovni posetilac, jer je obezbeđeno 100 ulaznica za stajanje. One se mogu kupiti na blagajni Kolarca, sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova. 

PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

NEMANJA RADULOVIĆ - ESENCIJA ČISTE LJUBAVI
STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2
NEPRISTAJANJE NA PINK GENOCID NACIJE
MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box