Muzika
muzika/22.03.2019.

„Crni Srbi” iz Amerike na Egzitu

muzika
  • EXIT / Promo Team
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Na dugačkoj listi hip-hop izvođača, koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu „Egzit”, od 4. do 7. jula, nalazi se i američka grupa „Crni Srbi”, koja je kod nas za kratko vreme stekla brojne fanove.

Ovu originalnu ekipu iz Čikaga čine Amerikanci, među kojima je jedan poreklom iz Srbije, a u pesmama vešto kombinuju srpski i engleski, bez obzira koji im je maternji jezik.

Publika ih je upoznala kao „Crne Srbe”, kolektiv koji je snimao humorističke „Jutjub” klipove, na originalan način gradeći most između balkanskog i američkog mentaliteta, a izazvali su pravi zemljotres na domaćoj hip-hop sceni kada su počeli redom da objavljuju pesme „Srbija do Tokija”, „Rintam”, „Ballin Like Jokić”, „Kako hoćeš”.

Njihove pesme već imaju milionske preglede na internetu, a fanove su nedavno obradovali i novim numerama „Energiju” i „Charged Up”.

Svojim pesmama, koje sami nazivaju „svemirskim pankom”, poručuju da se beskompromisni „Crni Srbi” ne boje eksperimentisanja.

Bez dlake na jeziku, ne libe se da se uhvate u koštac i sa teškim temama, te su pre nekoliko meseci objavili pesmu „Znam to nije lako” koja govori o depresiji i suicidnim mislima, a kako kažu, cilj je „apel za razgovor o unutrašnjim borbama”.

Njihov album prvenac sa nestrpljenjem se očekuje, a iskren i originalan pristup ove ekipe nije ograničen samo na muziku, već i na modu i umetnost, te je jedan od članova sastava Jovan Crnović, poznatiji kao Jibri Bell, pokrenuo i urbanu robnu marku koja takođe ima predane fanove.

Listu hip-hop izvođača na ovogodišnjem „Egzit”-u, na glavnoj bini predvodi jedan od najveštijih svetskih repera i aktivista Skepta, džez-rep diva IAMDDB i tvorac jednog od najvećih hip-hop hitova Desiigner.

Od ove godine na „Egzit”-u će postojati i „Cockta Beats”, posebna hip-hop bina sa impresivnim spiskom regionalnih i lokalnih zvezda među kojima su Vojko V, Krešo Bengalka, Haže, Krankšvester, Vatra, FAM, Klinac, Buntai i desetine drugih.


PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2

HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box