Ljudi
ljudi/13.04.2019.

"Svi kao jedan " - Beograd, 15 časova

ljudi
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Danas / N1U Beogradu će danas u 15 časova ispred Doma Narodne skupštine početi protest protiv aktulene vlasti „Svi kao jedan – Jedan od pet miliona“.

Lideri Saveza za Srbiju apelovali su na građane da mirno izraze svoje nezadovoljstvo prema „režimu“ Srpske napredne stranke.

Prema najavama iz Saveza, građanima će na protestu biti pročitani zahtevi opozicije i nezadovoljnih građana i sa bine postavljene ispred Narodne skupštine obratiće im se lideri opozicije i javne ličnosti.

Kako javljaju građani, na ulicama Beograda pojačana je prisutnost policije.

Ispred zgrade Skupštine traje montiranje bine, sa koje bi trebalo da se obrate govornici na protestu, među kojima će biti i nestranacke ličnosti, a u planu je, kako se saznaje, i protesna šetnja, prenosi N1.

Prvi protest protiv aktuelne vlasti održan je krajem novembra u Kruševcu zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i aktivista Levice, posle čega je sledeći protest održan 8. decembra u Beogradu gde se od tada održava svake subote.

Protesti su se proširili i na druge gradove i opštine širom Srbije i održavaju se pod sloganom „Jedan od pet miliona“ koji je nastao zbog izjave predsednika Srbije Aleksadra Vučića date na početku protesta da neće ispuniti ni jedan zahtev makar ih na ulice izašlo i pet miliona.

Među zahtevima su oslobađanje medija, fer i pošteni izbori, ostavke državnog vrha i otkrivanje počinioca i nalogodavaca ubistva predsednika inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Dan pre velikog građanskog protesta u Beogradu, funkcioneri iz vladajuće Srpske napredne stranke su u znak negodovanja otopčeli su različite aktivnosti. Neki su odustali od štrajka glađu, poput Ministra odbrane Aleksandra Vulina i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, a poslanici SNS-a su odlučili da noć provedu u Skupštini Srbije, kako kažu, da bi institucije "odbranili od nasilja i povampirenog fašizma". Isto su učinili odbornici vladajuće većine u Skupštini Beograda.POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.