Ljudi
ljudi/29.12.2019.

Preminuo putopisac Slobodan Mićić

ljudi
  • Printscreen / YouTube
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Izvor: NovostiPoznati turistički vodič i putopisni novinar Slobodan Mićić preminuo je u 76. godini života, pišu Novosti.

Mićić je bio vlasnik turističke agencije "Kontiki", a većini je najpoznatiji po putopisima "Svet na dlanu" koje je radio sa suprugom Marijom Škiljaicom Mićić.

Ekonomista po obrazovanju, a svetski putnik po opredeljenju, srpske turiste je odveo u najudaljenije kutke planete - od Ugande do Galapagosa, od Fidžija do Islanda, čiji je bio počasni konzul. 

Otvorio je vrata mnogih destinacija na kojima srpski turisti sa uživanjem i danas provode godišnji odmor. Približio nam je nesvakidašnja mesta, "čudnu" hranu, zanimljive običaje i naučio građane Srbije kako se putuje sa stilom. Voleo je Grčku, a naročito Atinu, gde je proveo "medeni mesec". Verovao je da će Turska postati turistička velesila, egipatski turistički radnici su mu se klanjali zvali su ga Abu Sloba, a italijansli su ga kratko zvali Boba.

Kako pišu Novosti, poslednje godine posvetio je promociji Srbije, jer je bio zaljubljen u Dunav, u Ivanjicu, Vrnjačku Banju, u salaše i planine.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


PROČITAJTE I:

OSTRVO FLORES: KOMODO ZMAJEVI I RITUALNO BIČEVANJE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.