Ljudi
ljudi/17.03.2019.

Novi protest zakazan za sutra u podne

ljudi
  • Twitter / KRIK
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / DanasBeogradski protesti 1 od 5 miliona su završeni, a predsednik Dveri Boško Obradović pozvao je večeras sve građane da sutra u 5 minuta do 12.00 časova budu ispred zgrade Predsedištva Srbije kako bi došli na konferenciju za novinare predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zakazanu za podne.

Obradović je, ispred zgrade RTS, poručio da organizatori protesta „1 od 5 miliona“ moraju sutra gostovati u Dnevniku dva ili će ponovo na tom mestu biti građani ali puno više njih nego večeras.

On je rekao i da više nije cilj ostavka direktora RTS Dragana Bujoševića, koji je, kako je rekao, novinarski mrtav, nego Vučića.

Podsetimo,pripadnici Žandarmerije izbacili su večeras iz zgrade Radio televizije Srbije sve učesnike protesta „1 od 5 miliona“ koje su nešto pre 20 sati na ulaz iz Aberdareve ulice unutra pustili radnici obezbeđenja RTS.

Generalni direktor Radiotelevizije (RTS) Srbije Dragan Bujošević izjavio je večeras da su protesti izgubili legitimitet upadom opozicije u RTS.

Kada je opozicija najavila blokadu RTS, upozorili smo da će protesti time izgubiti legitimitet, a to se večeras i dogodilo, obrazložio je Bujošević u Dnevniku RTS.

On smatra da je deo lidera opozicije, koji je upao u RTS, mimo zakona hteo da uređuje programsku šemu i sadržaj tog javnog medijskog servisa.

„Taj zakon su doneli oni ljudi koji su večeras upali na RTS“, konstatovao je Bujošević, koji se nada da je to bio poslednji upad u RTS.

On se izvinio zaposlenima što su bili onemogućeni da „normalno“ obavljaju svoj posao i gledaocima što su programi kasnili, jer su „ekipe bile blokirane u zgradi“.

„Mogu da obećam da mi nećemo upadati ni u stranačke, ni u poslovne prostorije lidera opozicije, jer znamo da je to suprotsno zakonu“, naglasio je Bujošević.

On je izrazio nadu da će međunarodna novinarska udruženja, organizacije i država razgovarati o ovom upadu na RTS.

 

 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box