Ljudi
ljudi/26.12.2019.

Miodragu Majiću nagrada “Verica Barać“

ljudi
  • Medija centar / Miodrag Majić
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / RTS / Foto: Medija centarSavet za borbu protiv korupcije dodelio je nagradu za pojedinačno dostignuće u borbi protiv korupcije "Verica Barać" sudiji Apelacionog suda u Beogradu Miodragu Majiću.

Kako se navodi, Miodrag Majić je dobio nagradu kao borac za nezavisnost sudstva i vladavinu prava, koji javno govori o problemima u srpskom pravosuđu.

Zahvaljujući na nagradi, Majić je naglasio da nagradu dobija "u društvu u kojem je borba protiv korupcije na najnižem nivou, u vreme velikog broja afera u koje su umešani visoki državni službenici".

Posebno je ukazao na "nedopustivo ćutanje pravosuđa i upozorio da se nalazimo na ivici sloma pravne države".

Nagradu "Verica Barać" Savet za borbu protiv korupcije dodeljuje od 2011. godine, a dosadašnji dobitnici bili su nekadašnji poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, bivši član Saveta dr Zagorka Golubović i novinar Vladimir Radomirović, novinarka Danica Vučenić, urednice emisije "Talasanje" Radio Beograda Dijana Ivanov Kadić i Zorka Đukanović, karikaturista Predrag Koraksić - Koraks, akademik dr Dušan Teodorović, karikaturista Dušan Petričić i urednik NIN-a Milan Ćulibrk.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


PROČITAJTE I:

MIODRAG STOJKOVIĆ: NISAM NAPUSTIO SRBIJU


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.