Ljudi
ljudi/16.03.2019.

Ministarstvo kulture osudilo ulazak u RTS

ljudi
  • Ministarstvo kulture
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaGrađani su tokom protesta "Jedan od pet miliona" u Beogradu blokirali ulaz u RTS, a jedan deo njih je, predvođen liderom Pokreta Dveri Boškom Obradovićem, ušao je u prostorije javnog servisa. Obradović kaže da je Dragan Bujošević odbio zahtev da se organizatori vanredno uključe u program RTS. Policija je oko 21.30 počela da izvodi ljude.

Ministarstvo kulture je tim povodom večeras ekspresno izdalo saopštenje:

Ulazak demonstranata u zgradu Radio-televizije Srbije predstavlja prelazak one delikatne linije koja društvo deli od anarhije i bezakonja. Pozivamo grupu koja je ušla u zgradu RTS-a da se povuče, a one koje ih podržavaju, na uzdržanost od takvih postupaka.

Politički stavovi i zahtevi, kakvi god da su, ne smeju se izražavati na način suprotan zakonu, javnom redu i opštem interesu društva.

Ministarstvo kulture i informisanja najoštrije osuđuje postupke koji dovode do afirmisanja bilo kog oblika sile, koji mogu da, pored kršenja zakona, u naše društvo unesu dodatne napetosti i isključivosti. Upad u zgradu RTS-a žalostan je pokušaj u tom pravcu.


PROČITAJTE I:

PRETNJE DIREKTORU N1 JUGOSLAVU ĆOSIĆU


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box