Ljudi
ljudi/16.03.2019.

Bez nasilja u zgradi RTS-a

ljudi
  • Printscreen / RTS
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaNema nikakvog nasilja u RTS-u kako se upravo prenosi na RTS-u i Pinku, na kojem je vanredno obraćanje ministra policije Nebojše Stefanovića.
Kako javljaju naši reporteri demonstranti mirno sede i stoje, policija je takođe korektna, nikakvo nasilje ne postoji.

Učesnici protesta „1 od 5 miliona“ su okružili večeras oko 19 sati zgradu Radio televizije Srbije u Beogradu i na taj način započeli blokadu koja će trajati dva sata. Neki od demonstranata ušli su u prostorije tog javnog servisa.

Ubrzo su im se pridružili pojedini političari, članovi stranaka predvođeni Boškom Obradovićem, predsednikom pokreta Dveri i predsednikom opštine Stari grad Markom Bastaćem, članovima Saveza za Srbiju.

„Ovo je veče kada ćemo osloboditi RTS“, kazao je Obradović.

Ovde možete pratiti direktan prenos u zgradi RTS-a.

Građani su slobodno šetali po zgradi RTS-a, tražeći rukovodstvo i odgovorne a pojedini su uzvikivali „Osvojili smo RTS“.

Obradović je razgovarao sa dežurnim urednikom Zoranom Stanojevićem tražeći da predstavnici protesta „Jedan od pet miliona“ budu uključeni vanredno u program prvog kanala RTS-a i obrate građanima. 

„Nećemo otići odavde dok se ne omogući predstavnicima građana koji šetaju nedeljama na ulicama širom Srbije da se obrate građanima. Ostaćemo dokle god nam zahtevi ne budu ispunjeni a građanima pruženo njihovo pravo da znaju sve“, naglasio je Obradović.

Dok su se građani gurali u hodnicima zgrade javnog servisa, govoreći da će zauzeti celu zgradu naišla je i žandarmerija da razgovara sa njima.

Predstavnici policije zamolili su političare da smire ljude ističući da niko od njih ne želi da se nađe u situaciji da mora da primeni silu ali da se savetuje da se građani povuku. Policija se povukla u stranu ali pojavila se grupa, verovatno, pripadnika bezbednosnih službi.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box