Književnost
književnost/23.09.2020.

Sajam knjiga u decembru?

književnost
  • Oksana Skendžić
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Foto: Oksana SkendžićMeđunarodni beogradski sajam knjiga koji je trebalo da bude održan od 25. oktobra do 1. novembra 2020, odložen je za sredinu decembra ove godine, ukoliko epidemiološke prilike budu dozvolile, saopšteno je iz Beogradskog sajma.

Beogradski sajam navodi da se od organizovanja sajma knjiga odustalo zato što se „republički Krizni štab (za suzbijanje epidemije korona virusa) do ovog trenutka nije izjasnio u prilog održavanju“ te manifestacije, ni o „organizacionim modalitetima i bezbednosnim garancijama“ koje im je ponudio.

„Procenjeno je da u periodu koji je preostao do prvobitno planiranog termina, u potpuno neizvesnim uslovima funkcionisanja, više nije moguće kvalitetno i pouzdano obaviti pripreme za tu manifestaciju“, navodi se u saopštenju.

Beogradski sajam navodi da će i dalje pratiti preporuke i epidemiloške procene Kriznog štaba i u dogovoru sa izdavačima, izlagačima i drugim učesnicima Sajma knjiga doneti odluku koja će biti u najboljem interesu manifestacije.


PROČITAJTE I:

OTVORENA SPOMEN-SOBA RADETA DRAINCA

Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.