Književnost
književnost/5.10.2021.

Održane "Pesničke vatre zlatiborske"

književnost
  • Gordana Tadić
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Osme po redu „Pesničke vatre zlatiborske" u  čast 200 godina od rođenja Fjodora Mihajloviča Dostojevskog održane su 4. oktobra na Zlatiboru.

Tradicionalnim paljenjem vatre na Šumatnom brdu kod Spomenika manifestaciju je otvorio ovogodišnji dobitnik Povelje „Pesničkih vatri zlatiborskih“ akademik i pesnik Matija Bećković.

U Kulturnom centru Zlatibor, održano je književno veče posvećeno Dostojevskom i Bećkoviću. U programu su učestvovali Matija Bećković, Ivana Žigon, Slobodan Ljubičić, Divna Marić, Dejan Mastilović, Đorđe Dabarčić, Željko Pržulj, Milan Mihajlović, Nenad Radenković Jero, Mirjana Ranković Luković.

„Pesničke vatre zlatiborske" organizovali su Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, Udruženje „Međunarodni festival sportskog filma Zlatibor“.


Tekst je deo projekta “Čajetina-kulturna razglednica” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Čajetina za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2021. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


PROČITAJTE I:

LETNJI ULIČNI ERSKI KABARE NA ZLATIBORU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.