Književnost
književnost/11.06.2021.

’Knjiga na Trgu’ od danas u Beogradu

književnost
  • Oksana Skendžić
  • Gordana Tadić
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Udruženje profesionalnih izdavača Srbije organizuje prolećno izdanje Festivala knjige na otvorenom Кnjiga na Trgu koji će biti održan 11, 12. i 13. juna (petak, subota i nedelja) na Trgu Republike u Beogradu.

Za nastup na festivalu Кnjiga na Trgu prijavljeno je više od dvadeset profilisanih izdavača koji će izlagati na prostoru od skoro trista kvadratnih metara.

Posetioci će moći da vide i uz specijalne popuste od 30 do 70 odsto kupe nove i novije knjige pisaca srpske i svetske književnosti, književnosti za decu i mlade, kao i knjige iz različitih žanrova humanistike.

Pored velikih popusta, Udruženje profesionalnih izdavača Srbije (UPIS) i svi učesnici pripremili su specijalna iznenađenja za posetioce. Posetioci Кnjige na Trgu imaće priliku da se sretnu i razgovaraju s velikim brojem savremenih pisaca, kao i s gostima iznenađenja.

Foto: Oksana Skendžić

Na festivalu Кnjiga na Trgu učestvuju sledeći izdavači: Akademska knjiga, Arhipelag, Geopoetika, Gradac, Gramatik, Evoluta, Zavet, Zlatno runo, Кarpos, Кlio, Кokoro, Logos, Makarije, Makondo, Odiseja, Urban Reads, Faktum, Finesa, Heliks, Hera, Štrik i Makart.

Кnjiga na Trgu posetioce očekuje od petka 11. juna u 17 časova. Radno vreme festivala u subotu i nedelju je od 10 do 22 časa.

Organizacijom festivala na otvorenom prostoru Trga Republike, obezbeđeni su najpovoljniji bezbedni uslovi za kontakt i boravak izlagača i posetilaca.

Manifestacija Кnjiga na Trgu nastala je iz težnje grupacije profesionalnih izdavača da očuvaju neposredni kontakt sa svojim čitaocima. Кnjiga na Trgu je manifestacija koja je namenjena izlaganju izdanja nove i prethodne produkcije određenog broja vrhunskih izdavača koji nemaju svoje knjižare.

Na festivalu će biti izložena nova izdanja, kao i ona do kojih je u knjižarama teško ili nemoguće doći, tako da je ekskluzivnost ovog nastupa u vidljivosti „nevidljivih“ izdanja.

Čitaoci koji posete festival Кnjiga na Trgu učestvovaće u otkrivanju izuzetnih naslova.

Prvi festival Кnjiga na Trgu koji je UPIS je organizovao krajem oktobra prošle godine na Trgu Republike u Beogradu privukao je izuzetnu pažnju javnosti i smatra se najposećenijim kulturnim događajem u Srbiji u proteklih godinu dana.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.