Klik na svetlost
klik na svetlost/19.05.2018.

Sve je spremno za NOĆ MUZEJA!

klik-na-svetlost
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Noć muzeja, 15. po redu počinje danas u 17 časova i traje do 1 sat iza ponoći. U 47 gradova i mesta Srbije, 62 lokacije u Beogradu i više od 500 različitih sadržaja, sve je spremno za najveću proslavu umetnosti i kulture.


Najraznovrsniji program očekuje posetioce u Beogradu, gde će na više od 60 lokacija svoja vrata otvoriti brojni muzeji, galerije i kulturne institucije. Otvaranje novih prostora i vraćanje iz zaborava starih beogradskih dragulja, pričanje neispričanih priča i upoznavanje sa novim, intrigantnim delima savremene umetnosti obeležiće i ovogodišnju Noć muzeja u Beogradu.Sa posebnom pažnjom osmišljena je i Dečja tura kako bi za najmlađi posetioci na zanimljiv način ušetali u svet kulture i umetnosti. Organizatori manifestacije preporučuju raniji polazak u gradsku šetnju, sa osmehom na licu, udobnom obućom i prepuštanjem nezaboravnoj avanturi magične majske večeri.


KALEIDOSKOP MEDIA PREPORUKA za večeras:

U Nacionalnoj galeriji Beograda u Dositejeva 1 u toku je nesvakidašnja izložba drvoreza i objekata nemačkog umetnika Klausa Mertensa.  Večeras će u Galeriji u 20 časova biti održan performans nemačkog umetnika "The Skin of consumption".

Umetnik u svom radu i izražavanju često koristi kao univerzalni simbol globalizovanog sveta - plastične kese koje reinterpretira i pravi odevne predmete, tako da će posetioci večeras imati priliku da vide umetnike u odeći sašivenoj od plastičnih kesa!
PROČITAJTE I:
NOĆ MUZEJA - SKRIVENI DRAGULJI
FAVORITI POZNATIH NA 15. NOĆI MUZEJA
NOĆ MUZEJA - UMETNIK JE PRISUTAN

Sve lokacije su grupisane u sedam gradskih zona i osam različitih tematskih tura, kako bi svi posetioci mogli na što jednostavniji način da se snađu kroz ovogodišnju Noć muzeja i da u zavisnosti od svojih afiniteta uživaju u bogatom programu. Za tu svrhu posebno je osmišljen i servis Moja staza koji posetiocima omogućava osmišljavanje jedinstvenih tura sa odabranim sadržajima. Kreirana lista može biti podeljena sa prijateljima na društvenim mrežama ili odštampana kao lični podsetnik.

Sva dešavanja traju od 17 časova do sat iza ponoći izuzev Dečje ture (17-21) i određenih koncerata, performansa, vođenih tura... Celokupna satnica ovih dešavanja dostupna je na sajtu Noći muzeja.


Ulaznice za sva dešavanja u Noći muzeja mogu da se kupe po ceni od 450 RSD na svim prodajnim mestima Eventima. Ulaznica za Noć muzeja obezbeđuje ulazak na sve beogradske lokacije, a deca do 5 godina starosti, uz pratnju roditelja ili staratelja, ulaze besplatno.

Uz tradicionalnu podršku Sekretarijata za javni prevoz, karta Noći muzeja važi kao vozna isprava u Beogradu na svim linijama javnog prevoza 19. maja od 16 časova pa sve do ponoći. Ulaznica za Noć muzdja donosi i određene pogodnosti.


Besplatni bilteni  Noći muzeja, kao i propratne mape mogu se preuzeti na promotivnom pultu Noći muzeja u Knez Mihailovoj ulici i u Turističkoj organizaciji Beograda, smeštenoj u Biblioteci grada Beograda danas od podneva do ponoći, a na sajtu Noći muzeja bilten je dostupan za e-listanje.

PROČITAJTE JOŠ: PIKASO - RASPOJASANOST GENIJA

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box