Klik na svetlost
klik na svetlost/17.08.2018.

Patriotski kamp i sledeće godine

klik-na-svetlost
  • Promo / Čajetina
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

 

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je danas da je policija sinoć oko 22 sata upala u „Omladinsko-patriotski kamp Zlatibor 2018“ bez ikakvog pisanog naloga, i uz usmeno obrazloženje „javljeno nam je iz Beograda“ naredila da se istog trenutka kamp rasformira.

Stamatović u pisanoj izjavi navodi da su tek danas u podne odgovornost za to nevešto preuzeli Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović da bi zataškali celu priču, iako se niko od zvaničnih predstavnika države nije o tome izjašnjavao, niti je imao išta protiv organizovanja ovog kampa.

Zato su se, navodi Stamatović, čitav jučerašnji dan oglašavali Čedomir Jovanović, Nebojša Krstić i Jelena Milić, koji su prizivali moje hapšenje zbog organizovanja „paravojnog kampa“ kojim, navodno, komanduju „ruski agenti željni krvi“ i „Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu“, u kome se „deca obučavaju za nekakve ratove“, a iza svega se, navodno, krije „udar na predsednika i Srbiju“.

Na osnovu toga tvrdimo da su upravo njih troje naložili nekome u policiji da, protivno volji predsednika Republike, premijerke i ministra unutrašnjih poslova, naredi upotrebu policijske jedinice protiv devojčica i dečaka, što je dovoljan dokaz da je reč o pokušaju državnog udara, kazao je Stamatović.

Stamatović je naveo da su deca dobro, a Opština Čajetina im je organizovala prevoz do njihovih domova.

Milan Stamatović je izjavio i da ništa nije rađeno u ilegali, sve aktivnosti u vezi kampa na Zlatiboru su bile uredno prijavljene policiji, niko iz vlasti nije reagovao na kamp, već su čekali da od toga naprave politički obračun. Tridesetak mališana došlo je uz pisanu i overenu saglasnost roditelja.

Instruktori su im pokazali pružanje prve pomoći, sistem korišćenja radio veze, a iz Čajetine je došla vatrogasna brigada koja je decu uputila kako da postupe u slučaju požara. Najvećim delom deca su se u kampu učila srpskoj istoriji, tradiciji srpske vojske, srpsko-ruskim odnosima kroz vekove, ali i raznim kulturno-umetničkim programima. Ništa nije rađeno mimo ili protiv Ustava ili zakona Srbije. A kamp je dobio podršku i ruske ambasade. Ali ne i NATO lobista u Srbiji koji su od svega u medijima napravili sliku o pripremi desetogodišnjaka za izvođenje terorističkih akcija po svetu.

Milan Stamatović je na svom Fejsbuk profilu najavio podršku Patriotskom kampu 2019:

- Sledeće godine ćemo, ali dobro pravno potkovani, ponovo podržati kamp u koji ćemo pozvati i Vulina i Vučića, kako bi mogli da kažu da su barem jedan dan u svom životu prošli "vojnu obuku". Pošto oni misle da je ovaj kamp bio vojni, jer drugi nisu ni videli. Tada su nosili gajbice piva u stranci i držali ratno huškačke govore.


Tekst je deo projekta “Zlatne priče” koji je sufinansiran sredstvima opštine Čajetina za sufinansiranje projekata  proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini.POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box