Klik na svetlost
klik na svetlost/28.01.2019.

Kolarac - Učite jezike od najboljih!

klik-na-svetlost
  • Pixabay
Autor fotografije:

Kaleidoskop media


Kolarčeva zadužbina je poznata po sjajnim koncertima umetničke muzike i predavanjima uglednih profesora, ali i po najstarijoj školi jezika u Srbiji - Centru za nastavu stranih jezika.

Osnivač Zadužbine, Ilija Milosavljević Kolarac (1800-1878), srpski trgovac, izuzetno je dobro razumeo značaj obrazovanja i zato je testamentom ostavio svu svoju imovinu prosveti i kulturi svog naroda. Uticaj na čovekovo obrazovanje svakako ima i poznavanje stranih jezika jer ono doprinosi dodatnom usavršavanju, boljoj komunikaciji sa poslovnim partnerima i prijateljima, razumevanju drugih kultura i navika – prilagođavanju životu u inostranstvu i puno toga još.

Centar za nastavu stranih jezika će ove godine obeležiti 86 godina postojanja, a zanimljiv je podatak da se u Beogradu engleski jezik učio na Kolarcu pre nego što je osnovana Katedra za engleski jezik i književnost pri Beogradskom univerzitetu. Jedan od osnivača te katedre bila je gospođa Meri Stensfild Popović koja je prvo predavala na Kolarcu. Ona je i autor prvog udžbenika engleskog jezika sa fonetskom transkripcijom kod nas, koji je objavljen u izdanju Kolarčeve zadužbine između dva rata.

Nastava u Centru se odvija uz stalno praćenje trendova u učenju stranih jezika i uz primenu aktuelnih nastavnih sredstava koji omogućavaju brzo učenje i primenu stečenog  znanja, kao i osnovu za polaganje međunarodno priznatih ispita. U Centru se danas izučavaju brojni svetski jezici, a svi kursevi su priprema za polaganje međunarodno priznatih ispita.

Centar posebnu pažnju posvećuje mladima, pa je u ovoj godini pripremio posebne popuste za srednjoškolce od 50 odsto na punu cenu kurseva, pored postojećih povlastica za studente, dosadašnje učenike, nezaposlene, penzionere i članove iste porodice.

Novina su Kursevi gramatike engleskog jezika za osnovce i srednjoškolce kako bi što bolje savladali gradivo, kao i Kembridž engleski za decu, uzrasta od sedam do 14 godina. Na Kolarcu deca uče engleski na kreativan način, u malim grupama, što profesoru omogućava da se prilagodi potrebama svakog deteta.

Prateći potrebe svojih polaznika, uvedeni su i specijalizovani kursevi, poput kurseva za medicinare na kojima ćete naučiti kako da samouvereno komunicirate sa pacijentima i kolegama, ili za poslovnu komunikaciju kako biste stekli samopouzdanje i proširili vokabular iz oblasti kojom se bavite.

Pored rada sa polaznicima, Centar organizuje i seminare za profesore jezika na kojima se mogu upoznati ili usavršiti u primeni digitalnih alata i audio-vizuelnih materijala u nastavi, ali i u organizaciji i dinamici samog časa stranog jezika koji predaju.

Kako biste naučili jezik kako treba, upišite kurs u Centru za nastavu stranih jezika Kolarčeve zadužbine. Upis je u toku!

¶ PUT OKO SVETA POČINJE NA KOLARCU ¶

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.